Gökçek'ten Eryılmaz'a tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 10:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sabah Gazetesinde yayınlanan "Şeytan Bile Bunların Stajyeri Olamaz" başlıklı haberde, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve gazete aleyhine 15 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Gökçek avukatı Mehmet Ali Alan aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde, Muzaffer Eryılmaz'ın verdiği bir demecin, Sabah gazetesinin 11 Nisan 2007 tarihli Ankara ekinde yayınlandığını belirtti.

"Şeytan" kelimesinin; tarih boyunca her kültür ve medeniyette, her türlü maddi ve manevi müspet değer karşısında kötülüğü sembolize ettiği kaydedilen dilekçede, "Muzaffer Eryılmaz (Şeytan Bile Bunların Stajyeri Olamaz) derken, Gökçek'in, şeytandan bile kötü olduğunu, insanlığa ondan çok fazla zarar verdiğini açıkça belirtmiştir" denildi.

Söz konusu haberde, Eryılmaz'ın, belediye arazilerinin rantının düşürülmesi ile ilgili olarak da "Bunlar Çankaya'ya düşman. Bu Irak'ta savaşta bile yapılamaz" şeklinde ifadelerine yer verildiği anımsatılan dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Eryılmaz, Gökçek'i, Çankaya'da yaşayan insanlara düşmanmış gibi göstererek, siyasi rant elde etmek istemiştir. Kullandığı bu sözcüklerle kendisine siyasi rant temin ederken, Gökçek'in çok büyük oranda zarara uğramasına neden olmuştur."

Dilekçede, dava konusu haberde yer alan ifadelerle Gökçek'in "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" öne sürülerek, Sabah gazetesi ve Muzaffer Eryılmaz'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 15 bin YTL manevi tazminat talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber