Konya Bilim Merkezi'nde bilim kampları başlıyor

Konya Büşükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim merkezleri faaliyetlerine devam ediyor. Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte öğrencilere yönelik etkinliklerin başında gelen 'kış bilim kampları' öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle karşılanmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2019 13:30, Son Güncelleme : 19 Ocak 2019 15:13
Konya Bilim Merkezi'nde bilim kampları başlıyor

Konya Bilim Merkezi, uzun ve yorucu bir okul döneminden sonra çocuklarımızın tatilde eğitici, öğretici ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri için 22 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında Kış Bilim Kampı gerçekleştirecek. Stem, Yazarlık ve Astronomi olmak üzere 3 farklı temasıyla katılımcılar Yaşam Laboratuvarı, Matematik ve Teknoloji, Fizik Laboratuvarı, Tasarım, Küçük Kaşifler, Temel Adımlar Laboratuvarı, Aziz Sancar Laboratuvarı, Bislab ve Astrosanat alanlarında birbirinden farklı materyaller kullanarak bilimin eğlenceli haliyle tanışacak.

Bilim ve teknoloji ağırlıklı atölyeler çocukların tasarım yeteneklerine, problem çözme becerilerine, sosyal ilişkilerine ve psiko- motor becerilerine büyük katkı sağlayacaktır. İlkokul, Ortaokul ve Lise grupları için ayrı ayrı düzenlenen kamplarda; astronomiden, doğa bilimlerine, kodlamadan, film okumasına birçok eğlenceli ve öğretici atölye gerçekleştirecektir. Atölye aralarında kitap okuma, akıl oyunları, Robo Futbol, bilimsel geziler ve planetaryumda film izleme gibi sosyal faaliyetlere de olacaktır. Kampın son günü ailelerin de katılımıyla sertifika töreni yapılarak kısa bir değerlendirme gerçekleştirilecektir.

Sömestr programı için Konya Bilim Merkezi Kış Bilim Kamplarını incelemek için internet adresi: https://www.kbm.org.tr incelemeyi unutmayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber