Çömez'den Erdoğan'a eleştiri: Seçimlerde Devletin uçağını kullanamazsın

Haber Giriş : 29 Haziran 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anadolu'daki seçim mitinglerine giderken devlete ait uçak ve helikopterleri kullanmasını eleştirdi.

AKP Balıkesir Milletvekili Çömez, yaptığı açıklamada, Başkanı Erdoğan'ı seçim mitinglerine giderken devlete ait araçları kullanması nedeniyle eleştirdi. ?Sayın Başbakan'ın seçim gezilerinde başbakanlığa ait uçak ve helikopterleri tercih etmesi siyasal etik açısından doğru değildir? diyen Çömez, seçime giren diğer partilerin, bu imkana sahip olmaması, aynı zamanda siyasal rekabetin haklı ve gerçekçi bir zeminde yapılmasını zorlaştırdığını vurguladı. Türk siyasetinin itibar kazanmaya, halka güven vermeye çok ihtiyacı olduğu bir dönemde bulunduğunu kaydeden Çömez, ?Sayın Başbakan'ın böyle bir uygulamadan vazgeçeceğine inanıyorum? diye kaydetti. Çömez açıklamasında şöyle dedi:

?Mitinglerle, açılışların ve devlet programlarının aynı güne tesadüf ettirilmesi nedeni ile, bu uçak ve helikopterlerin kullanımına yasal zemin hazırlanmış olabilir. Ancak kamu vicdanı, bu uygulamanın siyasal etikle bağdaştığı konusunda kolay ikna olmayacaktır. Siyasetin finansmanı ve siyasal etik konusunda kamuoyuna mesaj veren ve bununla ilgili reformlar yapacağını söyleyen Ak Parti'nin, bu uygulama ile inandırıcılığı yara almaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber