İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Selçuk: Kitap okuyan çocuk, yaşamda her zaman fark atar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, benim için aslında kilit faaliyet, kitap okumak... Kitap okuyan çocuk hayatta fark atar. Bir çocuk kitap okuduğunda istediği kadar çok soru çözen bir çocuk olsun, istediği kadar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ocak 2019 11:38, Son Güncelleme : 20 Ocak 2019 11:42
Selçuk: Kitap okuyan çocuk, yaşamda her zaman fark atar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde programında konuştu. Program Ankara Sıhhiye'de bulunan ve Bakan Ziya Selçuk'un da öğrenim gördüğü Ankara Atatürk Lisesi Müzesinde yapıldı.

Bakan Ziya Selçuk, kitap okumanın neden önemli olduğuna ilişkin olarak şunları söyledi:

"Benim için aslında kilit faaliyet, kitap okumak...

Bir çocuk kitap okuduğunda, istediği kadar çok soru çözen bir çocuk olsun, istediği kadar çok yüksek notlu bir çocuk olsun, kitap okuyan çocuklar her zaman yaşamda fark atıyor.

O sebeple bir çocuğun belli konularda okuması, zorlanmaksızın, yani ilgi duyduğu, sevdiği bir alanda okuması koşuluyla kitap okuması, uzun vadede onun çok büyük bir nefese sahip olmasına yol açar.

Çünkü kitap okuduğunda, okuduğunu anlaması artıyor, bu sefer matematiği iyileşiyor. Kitap okuduğunda uzun paragrafları anlayabiliyor, fen sorularını daha rahat çözebiliyor. Türkçesi daha iyi oluyor, dili daha iyi olduğunda yabancı dili daha iyi oluyor. Yabancı dilin temel şartı ana dilini iyi bilmektir.

Hepsi biribine bağlı. Dolaysıyla kitap okumak kilit kavram."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber