Engelli çocuğundan dolayı, aileyi lojmandan çıkaracaklar!

Kayseri'de TEİAŞ'a ait lojmandan oturan Zekeriya Şerefoğlu, 'özgül öğrenme güçlüğü' yaşayan engelli çocuğunun komşuları tarafından şikayet edilmesi üzerine "Haziran'da lojmandan çıkın" uyarısı aldı.

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 21 Ocak 2019 10:44, Son Güncelleme : 21 Ocak 2019 11:34
Engelli çocuğundan dolayı, aileyi lojmandan çıkaracaklar!

Kayseri'de TEİAŞ'a ait lojmandan oturan Zekeriya Şerefoğlu, 'özgül öğrenme güçlüğü' yaşayan engelli çocuğunun komşuları tarafından şikayet edilmesi üzerine "Haziran'da lojmandan çıkın" uyarısı aldı. Ak Partili Mustafa Elitaş "Şerefoğlu lojmanından atılmamıştır, haziran ayına kadar uyarma yazısı gönderilmiştir. Haziranda umuyorum komşularıyla iyi ilişkilerine devam eder ve lojmanda oturmaya devam eder" diye konuştu.

LOJMANI TAHLİYE EDİN YAZISI

Skandal, 14 Ocak 2019 tarihli TEİAŞ Bölge Müdürlüğü'nün Şerefoğlu ailesine gönderdiği yazı ile ortaya çıktı. Yazıda, şöyle denildi:

"Bölge müdürlüğümüz yerleşkesi içerisinde bulunan lojmanlardan E-3 Blok 5 no'lu dairede ikamet etmektesiniz. Oğlunuz Mehmet Şerefoğlu'nun lojmanda ikamet eden diğer ailelerin çocuklarına fiziki ve sözel olarak şiddet uyguladığı, el kol hareketleri yaparak küfür ettiği yani lojman adabına uymayan hal ve hareketlerde bulunduğu iddia edilmesi üzerine, iddiaların incelenmesi için Muhakkik görevlendirilmiş, yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda çocuklarınızın lojmanda huzursuzluğa neden oldukları, lojman adabına uymayan hal ve hareketlerde bulunduğu tespit edilmesi nedeniyle;

TEİAŞ konut yönetmeliğinin oturanların konutlarda uyması gerekli esaslar başlığı altındaki 37. Maddesinde 'Kat ve blok komşularını rahatsız ve huzursuz edecek şekilde hareket edenler, çocukları gelip gidenleri rahatsız edenler' şeklinde tanımlanan g bendi ve ilgi yazı gereğince, çocukların okul durumunu da (2018-2019 öğretim yılının sonundan itibaren) dikkate alarak lojmanı tahliye etmeniz hususun da..."

Veli TOPRAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber