Eski DEP'li Orhan Doğan'a Meclis'te tören yok!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçirdiği kalp krizi sonucu 5 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski DEP milletvekili Orhan Doğan yarın Cizre'de yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Doğan için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tören düzenlenmeyecek. Doğan'ın ailesinden Meclis'e böyle bir talep gelmediği belirtilirken, eski DEP milletvekillerinden Selim Sadak, ?Orhan Doğan'ın ailesi tam seçim arefesinde yeni bir tartışmanın kapısını aralamak istemedi. Bu konuda bir talepte bulunmadı, bulunsa değerlendirecek ve gerekli başvuruyu yapacaktık? dedi.

Orhan Doğan'ın vefatının ardından eski milletvekili olması nedeniyle gözler Meclis'te tören düzenlenip düzenlenmeyeceğine çevrildi. Vefat eden milletvekilleri için Meclis'te tören düzenlenmesi konusunda öncelikle ailesinin talebi ve başvurusu gerekirken, bu konuda Doğan'ın ailesinin talepte bulunmayacağı kaydedildi.

Eski DEP milletvekillerinden ve DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selim Sadak, Meclis'te tören düzenlenmesi konusunda herhangi bir talepte bulunmadığını ve bundan sonra da bulunmayacağını söyledi. Ailenin bu tavrında yaz sıcaklarının ve seçim arefesinde olunmasının etkili olduğunu kaydeden Sadak, ?Hem yaz sıcakları var hem de seçim arefesindeyiz. Orhan Doğan'ın ailesi bunları düşünerek hem de seçim arefesinde yeni bir tartışmanın kapısını aralamamak için talepte bulunmadı, bundan sonra da bulunmayacak. Doğan'ın ailesinin böyle bir talebi olsaydı, değerlendirecek ve gerekli başvuruyu yapacaktık. Ancak ailenin böyle bir talebi yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber