Cesur savcıya ilginç tayin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk gibi iddiaların üzerine gitmesiyle tanınan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar Balıkesir'e tayin oldu. Samsun'a ise Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk atandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 2007 yılı Adli ve İdari atamaları gerçekleştirdi. Atamalar sonucunda Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, 4 yıldır görev yaptığı Samsun'dan Balıkesir'e tayin oldu. AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da tutuksuz yargılandığı 4'ü tutuklu 43 kişi hakkında ?Birden çok ihaleye fesat karıştırmak', ?rüşvet almak, vermek, aracılık etmek', ?irtikap ve zimmet' gibi suçlardan açılan davalarla tanınan Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın yerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk atandı.

Başsavcı Gökçınar'ın tayin olması Samsun kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan ?A Takımı' operasyonuyla kentte ön plana çıkan Başsavcı Gökçınar, ?Burada çok güzel çalışmalarda bulunduk. Devlette devamlılık esastır. Samsun'da bulunduğum süre içerisinde iyi hizmetlerde bulunduğumu düşünüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber