Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü... Sorunlar aşıldı

CHP ile İYİ Parti'nin işbirliği görüşmelerinde, liderler pürüzleri aşmak için bir araya geldi. Kılıçdaroğlu - Akşener görüşmesi olumlu sonuçlandı, kısa süre içinde mutabakat metninin açıklanması bekleniyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Ocak 2019 07:25, Son Güncelleme : 22 Ocak 2019 08:58
Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü... Sorunlar aşıldı

CHP ve İYİ Parti kurmaylarının uzun süredir üzerinde çalıştığı işbirliği sürecinde 63 il için mutabakata varılmış, ancak bazı ilçelerdeki pürüzler aşılamamıştı. Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın edindiği bilgilere göre iki lider, akşam yemeğinde bir araya geldi. Her iki genel merkezin de dışında gerçekleşen görüşmede heyetlerin uzlaştığı iller, protokol metni ve anlaşma sağlanamayan il ve ilçeler masaya yatırıldı.

Ankara'nın Etimesgut, Muğla'nın Bodrum, Denizli'nin Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova ve Bursa'nın Osmangazi ilçesi ayrı ayrı incelendi. Kılıçdaroğlu ile Akşener İstanbul'un ilçeleri ile Gaziantep gibi kritik illeri de olası aday isimleri üzerinden ele aldı.

PÜRÜZLER AŞILDI, MUTABAKAT SAĞLANDI

Görüşmede iki liderin pürüz yaşanan alanlardaki sorunları aşarak, mutabakata vardığı öğrenildi. Bu kapsamda genel başkanların vereceği talimata göre işbirliği protokolünün güncelleneceği, kurmaylar tarafından da kısa süre içinde kamuoyuna deklare edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber