MHP'den 'Seçimlere hile karışıyor' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuya ait araçları kullanarak seçim propagandasına çıkması suçtur. Seçimlere hile karıştırmaktır'' dedi.

Şandır, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesine yaptığı ziyarette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu araçlarını kullanarak seçim propagandasına çıktığını, partisinin mitinglerine katıldığını iddia ederek, bunun suç olduğunu belirtti.

Şandır, Cumhuriyet savcılarını ve Yüksek Seçim Kurulunu (YSK) göreve çağırarak şunları kaydetti: ''Başbakan kamuya ait araçları kullanarak AK Parti iktidarının mitinglerine katılmaktadır. Bu siyasi etiğe aykırı olmanın ötesinde cari kanunlarımıza göre de suçtur. Kamunun kaynaklarını şahsi çıkarları için kullanmaktır. Bu durdurulmalıdır. Bunu durdurmak için Cumhuriyet savcıları resen harekete geçmelidir.''

''ATATÜRK DÜŞÜNCESİNİ SORGULAMAYA KALKAN BEDBAHTLAR...

''Atatürk, vazgeçilmezimizdir ve milletin en büyük ortak paydasıdır'' diyen Şandır, günümüzde Atatürk'ün düşüncesini ve eylemini sorgulamaya kalkan bedbahtların olduğunu, bunların da milletten gereken cevabı mutlaka alacağını ifade etti.

Şandır, ''Atatürk'ün bir düşünce adamı ve düşüncesini eyleme dönüştürerek bunu gerçekleştiren tarihteki ender milli kahramanlardan biri'' olduğuna işaret ederek,

''Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Atatürk bu devletin rejimi olan cumhuriyettir'' dedi. Günümüz dünyasında küreselleşme olgusunun kuşatması altında milli devletlerin, milli felsefelerin, milli kültürlerin yok edilmeye çalışıldığını savunan Mehmet Şandır şöyle konuştu: ''Ne yazık ki ülkemiz, bu düşüncelere taşeronluk yapan, bu düşüncülerle işbirliği yaparak ülkemizin, cumhuriyetimizin, milletimizin egemenliği ve devletimizin bağımsızlığı için çok ciddi bir güvenlik sorunu haline gelen AK Parti iktidarı tarafından yönetiliyor. Bugün tüm vatanseverleri, Atatürk'e, düşüncesine, eylemi olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığına saygılı olan herkesi, AK Parti iktidarı karşısında bir milli duruşa, bir milli direnişe davet ediyorum.''

Toplumun inançları ve kimlikleri yönünde ayrıştırılmaya ve milli kimlikten soyutlanmaya çalıştırıldığını savunan Şandır, ''Bu milletin en üst örgütü olarak kurulan devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu devletin kuruluş felsefesini değiştirmeye kalkmak Atatürk'e hakarettir. Bunların hiçbirini kabul edemeyiz'' dedi.

ADD Mersin Şubesi Başkanı Mehmet Doğan da cumhuriyetin çok yönlü olarak baskı altına alınmak istendiğini belirterek, Atatürkçü düşüncenin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasal rejiminin, Türk milleti ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan hangi parti olursa olsun iktidarda olması gerektiğine inandıklarını kaydetti. Doğan, daha sonra Şandır'a Atatürk rozeti taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber