Bir tek Ağar kaldı, 'başörtüsü' diyen

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anketlere göre barajı aştığı iddia edilen partilerden, Seçim beyannamesinde başörtüsü sorununa değinen tek partinin Demokrat Parti olması dikkat çekiyor...

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "sır" gibi saklanan ve henüz açıklamadığı seçim beyannamesinde "başörtüsü" manifestosu ile kamuoyunun önüne çıkmaya hazırlanıyor.

Ağar, üniversitelerde yaşanan başörtüsü sorununu da bu açılımla çözmeyi vadediyor. Reklamcı Ali Taran'ın hazırladığı konsept ile gelecek hafta açıklanması beklenen seçim beyannamesinde gençlere yönelik vaatler dikkat çekiyor. DP'nin 100 sayfa dolayında olan seçim beyannamesinde Türkiye'nin çeşitli sorunlarına yönelik "çareler" ortaya konulacak. Seçim beyannamesinin en önemli ayağını ise sivilleşme ve özgürlük içeren açılımlar oluşturuyor. DP, eğitimde başörtüsü sorununun çözümünü gündeme getiriyor. Bu madde ile DP, beyannamesinde başörtüsü sorununa değinen tek parti olma özelliğini de kazanmayı hedefliyor.

ÜNİVERSİTE ÖZGÜRLÜK ALANI

Seçim beyannamesinin "Eğitim" başlıklı bölümünde, "Üniversiteler özgürlük alanlarıdır. Hiçbir çağdaş ülkede, üniversite kapıları kıyafetlerinden dolayı toplumun bir kesimine kapatılmamaktadır. Türkiye'deki uygulamanın dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde örneği yoktur. Demokrat Parti iktidarında, 'hizmet alan' hiç kimsenin kıyafetine devlet eliyle müdahale edilmeyecektir" deniliyor. YÖK ile ilgili olarak da "İktidarmızda YÖK, eğitim düzeyi yüksek ülkelerde olduğu gibi üniversiteler arası eşgüdümü sağlayan ve üniversitelerimizde bilimsel ve çağdaş eğitimin yapılmasının kriterlerini tespit eden bir kurula dönüştürülecektir" görüşüne yer veriliyor.

DEMOKRASİ DIŞI MÜDAHALE

Anayasa değişikliğinin de gündeme getirildiği beyannamede, "Demokrat Parti, yeni anayasa tarafından çerçevesi çizilecek olan çağdaş demokrasimizin, her türlü demokrasi dışı müdahaleye sağlam ve dirençli kılınabileceğinin farkındadır. Bu direnci sağlayacak olan iki ana kurum siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıdır" görüşü dile getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber