Ankara MEM'den, örnek özür durumu tayini çalışması

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü her gün onlarca kilometre yol gitmek zorunda kalan il içi özrü bulunan öğretmenlerle ilgili çalışma başlattı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ocak 2019 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Ankara MEM'den, örnek özür durumu tayini çalışması

Özür grubu atamalarında il içinde onbinlerce öğretmenin mazeretleri karşılanamamaktadır. Yıllardır var olan bu soruna yönelik Bakanlıkça, "Valiliklerce tedbir alınsın" talimatlarına rağmen kayda değer uygulama söz konusu olmamıştır.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü her gün onlarca kilometre yol gitmek zorunda kalan il içi özrü bulunan öğretmenlerle ilgili çalışma başlattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda 50km den fazla yol gitmekte olan ve mazereti bulunan öğretmenlerin bilgilerini talep etti.

Tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin benzer uygulamalar yaparak il içi mazeret sorununu en azından azaltmaları yerinde bir uygulama olacaktır.

Bakanlık atamalarla ilgili olarak adeta sıkışmış durumdadır. Son yıllarda il/ilçe emri uygulamalarının yanı sıra son dönemde okul emri uygulaması yapması ve okullara resen atanan öğretmenlerin diğer öğretmenleri etkileme durumları ile ilgili farklı ve yanlış uygulamalar sorunları iyice biriktirmiştir.

MEB'in mevcut atama sistemi ile yer değiştirmeleri sürdürebilmesine imkan kalmamıştır. Farklı yol ve yöntemlerin belirlenmesi gerekir. Bunun için ilk akla gelen de sıra tayini uygulamasının yeniden ama günümüz şartlarına ve teknolojik gelişmelerine uygun olarak getirilmesidir.

MEB artık siyasi kararlar ile yapılan uygulamaların yanı sıra pansuman niteliğindeki uygulamalardan vazgeçmelidir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber