İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Güvenlik soruşturması olumsuz çıkmıştı, dava açtı, işte sonucu

İzmir 5. İdare Mahkemesi, abisi hakkındaki istihbari bilgiler nedeniyle güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandırılan sözleşmeli fizyoterapistin açtığı davada olumlu karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ocak 2019 00:10, Son Güncelleme : 02 Şubat 2019 21:49
Güvenlik soruşturması olumsuz çıkmıştı, dava açtı, işte sonucu

Bir üniversite hastanesine, sözleşmeli fizyoterapist olarak atanan bir aday, kendisiyle ilgili olarak olumsuz bir bilgiye rastlanmamasına rağmen, abisiyle ilgili istihbari nitelikteki bilgiler gerekçe gösterilerek, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandırılmıştır.

Açılan davada, sözleşmeli fizyoterapist'in lehine bir karar çıkmıştır.

Sözleşmeli fizyoterapistin avukatı Berkay Şayir ve Ramazan Sertan Safsöz yaptığı açıklamada; müvekkilinin göreve başlamamasının gerekçesinin açıklanmadığını, sicilinin temiz olduğunu, hakkında mahkumiyet hükmü veya taraf olduğu bir derdest bir yargılama bulunmadığını, işlemden 3 ay önce başka bir idare tarafından yapılan güvenlik soruşturmasında problem çıkmadığını, geçen sürede neyin değiştiğinin idarece açıklanması gerektiğini, mesleki birikiminin devlet memurluğu için fazlasıyla yeterli olduğunu belirtti.

Avukatlar ayrıca, uygulamanın hiçbir kriteri belli olmayan, soyut ve keyfiyete müsait şekilde tesis edildiğini ifade ederken usul ve yasaya aykırı bir durum oluştuğunu belirterek İzmir 5'inci İdare Mahkemesi'den yürütmenin durdurulması talebinde bulunduklarını vurguladı.

Mahkeme kararı oybirliğiyle aldı. Şimdi idare 7 gün içinde, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nce itiraz edecek ve BİM'in kararı sonrasında karar kesinleşecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber