Abdullah Ağar: Türkiye'nin adımı Suriye'nin de menfaatine

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Erdoğan'ın sözlerinin 'sahada yansıması olabilecek çok önemli söylemler' olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye bugüne kadar bölgede ABD ile attığı ortak adımlardan herhangi bir kazanım elde edemedi. Eğer sözler tutulmazsa Türkiye hem kendi için beka sıkıntısı oluşturan durumu hem de Suriye'nin üniter yapısını bozacak bir adımı engelleyecektir" ifadesini kullandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ocak 2019 08:15, Son Güncelleme : 26 Ocak 2019 08:06
Abdullah Ağar: Türkiye'nin adımı Suriye'nin de menfaatine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Erzurum Aday Tanıtım Toplantısı sırasında Suriye'deki gelişmelere yönelik çok önemli açıklamalar yaptı, güvenli bölge için verilen sözlerin tutulmaması durumunda Türkiye'nin kendi başına adım atacağını tüm dünyaya ilan etti.

Erdoğan'ın konuşmasında olası bir harekata yönelik öne çıkan bir diğer konu da güvenli bölgede sorumluluğun kimde olacağı konusuna yönelik oldu.

Cumhurbaşkanı, "Birinin bizi Suriye'de davet etmesine gerek yok. Adana Mutabakatı halen geçerli. Güvenli bölgede kontrolün bizde olmalı. Bunun dışındaki önerilere kapalıyız" sözleriyle Türkiye'nin beklentilerini bir kez daha kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye'ye verilen sözler 'zaman kazanma' sürecine dönüştü

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, yenisafak.com'a yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerinin sahada önemli karşılıkları olabileceğine değindi.
Türkiye'nin söz konusu bölgede 68 bağımsız, 6 müşterek devriye attığını anlatan Ağar, "Sadece devriyelerle de kalınmadı. Orada bazı gruplar da eğitildi. Sonuç? Sonuç kocaman bir sıfır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Lideri Putin, Moskova'da bir araya gelmiş ve Suriye konusunda önemli açıklamalarda bulunmuşlardı.


TSK tarafından bölgeye yapılan yığınağın ardından özellikle ABD cephesinden paylaşılan açıklamaların süreç içinde adeta bir 'zaman kazanma' taktiğine dönüştüğünü vurgulayan Ağar, şunları söyledi:

İşbirliğinin sahada bir kazanımı olmadı

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Sözler tutulmazsa biz kendi adımımızı atarız' demesi önemli. Sadece Münbiç'te değil Fırat'ın doğusunu kapsayacak bir güvenli bölge için biz tüm unsurlarımızla hazırız.

Türkiye zaten harekatı yapacaktı ancak ABD Başkanı Trump'ın o dönemdeki yaklaşımı üzerine Erdoğan 'Bir süre erteledik' açıklamasını yaptı.


Tüm dünyaya mesaj taşıyor

Peki Erdoğan'ın sözleri ne anlama geliyor? Bir kere tüm dünyaya eğer siz olmasanız da biz kendi başımıza bu adımı atarız mesajı taşıyor.

Bu adım hem Türkiye için beliren beka sorununu kaldırmaya yönelik olacak hem de Suriye'nin üniter yapısını korumaya dönük olacak.

Eğer halen sahada bir gelişme olmaz ve işler Türkiye'nin istediği gibi gitmezse, operasyon kaçınılmaz bir hal alır ve Türkiye bu adımı tek başına atar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber