Akdeniz ve Ege'de fırtına kabusu

Antalya'yı 2 gün sonra yine hortum vurdu. Havalimanında devrilen yolcu otobüsündeki 12 kişi yaralandı. Serik'e ise taş büyüklüğünde dolu yağdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ocak 2019 09:17, Son Güncelleme : 27 Ocak 2019 09:20
Akdeniz ve Ege'de fırtına kabusu

Antalya Kumluca'da dün sabah saat 07.30 sıralarında hortum çıktı. Hızı 133 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle havalimanında 2 otobüs, 1 minibüs, 2 merdivenli araçla bir aydınlatma direği devrildi. Apronda yolcu transferi sağlayan otobüsteki 12 kişi hafif şekilde yaralanırken, 2 uçakla 1 polis helikopteri de zarar gördü. Mevsimlik işçi olarak çalışan Suriyeli bir çift ve 3 çocuğu da yaralandı.

Vali: Dışarı çıkmayın

Hava ulaşımında aksama yaşanmadığını belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Vatandaşlarımız zaruri olmadıkça dışarıya çıkmasınlar" dedi. Meteoroloji fırtınanın bu gece saat 03.00'e kadar süreceğini duyurdu.

229 binada hasar var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kumluca'daki 2 binanın yıkıldığını, il genelinde 21'i ağır hasarlı 229 binada hasar olduğunu söyledi. 140 civarında trafo merkezinde enerji kesilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sorunu en kısa sürede çözülüp kente enerji verileceğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i arayarak bilgi alan Başkan Erdoğan ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ödemeler haftaya

Tarım Sigortaları Havuz İşletme A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, 60 kişilik eksper grubunun hasar tespitine başladığını belirterek, "Hasar ödemeleri haftaya başlayacak" dedi.

Serik'te 2 dakika süren dolu yağışında çok sayıda araç ve sera zarar gördü.

Konyaaltı plajında hortum nedeniyle dev dalgalar oluştu. Şehir merkezinde de ağaçlar devrildi, altında kalan otomobiller hasar gördü. Belediye ekipleri ağaçları keseler yolları ulaşıma açtı.

'POSEIDON' DA DAYANAMADI

Aydın Didim'deki Poseidon Heykeli önceki akşam çıkan fırtınaya dayanamayarak devrildi.

Kayak merkezinde 14 saatlik esaret

Denizli Kayak Merkezi'nde etkisini arttıran fırtına ve tipi dolayısıyla yol kapandı. Sosyal tesislerde mahsur kalan 200 tatilci, ekiplerin 14 saat süren çalışmaları sonucunda kurtarıldı

Türkiye yarı kurak iklime geçiyor

Kıyı kenarındaki diğer bölgelerde de hortum ve fırtına tehlikesi olduğunu belirten meteroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu mevsimde Akdeniz'de deniz suyu sıcaklıkları yüksek olduğu için hortumları besler. Yazın aynısı Karadeniz'de de yaşanabilir. Sebebi ise küresel ısınmanın 2 dereceyi geçmiş olmasıdır. 1 derecelik bir artış bile hortum, sel gibi afetleri 30 misli tetikliyor" dedi ve ekledi: "Uzun sürede yaz kış arasındaki kısa dönemler kalkabilir. Türkiye Akdeniz ikliminden yarı kurak bir iklime doğru gidiyor. Tropik benzeri hortum bunun bir işaretçisidir"

NİŞANLI ÇİFTİ SEL SULARI YUTTU

Muğla Milas'ta önceki akşam bir nişan törenine katılan Billur Atik ve Çağlar Bencik çifti, otomobille Bodrum'a doğru yola çıktı. Sağanak sonrası Akarca mevkiinde derenin taşması sonucu oluşan sele kapılan araç sürüklendi. İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, Atik'in cansız bedenine ulaştı. Nişanlısı Bençik'in cesedi ise 8 saat sonra otomobilin 3 km uzağında bulundu. 2 aylık nişanlı çiftin bir yıl sonra evlenmeyi planladıkları öğrenildi.

ARABADAYKEN KONUŞTUK

Çağlar Bencik'in en son telefonla görüştüğü babası Şenol Bençik şöyle konuştu: "Oğlumla en son konuştuğumda aracın içindeydi. Yarım saat sonra yeniden aradım ama bir daha haber alamadım, ikisinin de telefonu kapalıydı"

Mustafa İNCİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber