İnternet İŞKUR gibi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan kaynakları sitelerine büyük talep var. İşverenlerin yüzde 80'i eleman seçme işlemini internetten yapıyor. İş arayanların ise yüzde 73'ü online iş sitelerini takip ederek iş arıyor.

İnternet ortamında hizmet veren İnsan Kaynakları (İK) siteleri, adeta İş ve İşçi Bulma Kurumu ?İŞKUR) gibi çalışıyor. Son dönem online İK sitelerine büyük talep var. İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris. com'un verilerine göre işverenlerin yüzde 80'ine yakın bölümü artık internet sitelerini kullanıyor. İş arayanların ise yüzde 73'ü yazılı basının yanı sıra İK sitelerini takip ederek iş arıyor.

EĞİTİM DURUMU FARK ETMİYOR

İnsan kaynakları yönetiminde işveren ve iş arayanların yüzde 80'inin tercih ettiği İK sitelerinin Türkiye'deki ilk kuruluşlarından biri olan Yenibiris.com'un Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, seçim ortamında ekonomide genel olarak beklegör yaklaşımının hüküm sürmesine rağmen işverenlerin eleman alım trafiğini ve iş görüşmelerini aynı yoğunlukla sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu: "18-45 yaş arasındaki 600 kişinin ve çeşitli firmalardan 200 insan kaynakları yöneticisinin katılımıyla bir araştırma yaptırdık. Buna göre iş arayanlar çoğunlukla yazılı basını ve İK sitelerini takip ediyor. Bireylerin büyük bölümü birden fazla kanal üzerinden iş aradığı için karşımıza son derece yüksek rakamlar çıkıyor. En çok kullanılan kanal yüzde 79 ile yazılı basın ilanları. Fakat internette iş arama giderek artıyor. Online İK sitelerini takip edenlerin oranı yüzde 73'e ulaşıyor. Diğer bir deyişle, gazete ilanlarına başvuranların büyük kısmı interneti de temel bir başvuru kanalı olarak kullanıyor" İnternet kullanıcı sayısının 16 milyona ulaştığı Türkiye'de kullanıcılar açısından insan kaynakları sitelerine en hızlı uyum gösteren adayların başında bilişim sektörü çalışanlarının geldiğini söyleyen Kılıçlıoğlu, günümüzde ilkokul mezunlarından emeklilere kadar birçok kesimin artık internetten de iş bulma arayışına girdiğine işaret etti.

?HAMİLİ KART YAKINIMDIR' BİTTİ

Lise mezunlarının 2 yıl öncesine kadar toplam bireysel üyelere oranının yüzde 11'lerde olmasına rağmen, bu oranın bugün yüzde 20'lere ulaştığını belirten Kılıçlıoğlu, "İşverenler mavi yakalı çalışanlarını internetten bulmak istiyor. Şu an işe alımlarda online İK sitelerini tercih eden firmaların oranı yüzde 82'ye ulaşmış durumda. Hamili kart yakınımdır gibi uygulamaların ise artık sonu geldi. Şimdi iş bulmak için internete yakın olmak önemli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber