Rektör, lojman giderlerini üniversite vakfına fatura etmiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Lojman giderlerini üniversite vakfına ödeten eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, vakıf başkanı oldu. Görevini mart ayında devreden Prof. Aydın, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (ESBAV) başkanlığına getirildi.

Ramazan Aydın

8 yıllık rektörlük dönemi boyunca Çanakkale Cevatpaşa Mahallesi'nde üniversiteye ait rektörlük konutunu kullanan Aydın'ın, 110 YTL olan aylık yakıt giderini vakfa fatura ettiği ortaya çıktı. Üniversite vakfından yapılan ödeme emirlerinin altında Genel Sekreter İrfan Özden'in imzası var. "Ben 6 yıldır genel sekreterim ve geldiğimden beri lojmanın yakıt gideri vakıftan ödeniyor." diyor. İddialara göre üniversitenin bazı inşaat işlerinde de harcamalar vakıf üzerinden yapıldı. Özelleştirme İdaresi'nden tahsis edilen Dardanos Yerleşkesi'ne rektör ve diğer yöneticiler için lojman yapıldı. Bu lojmanların vakfa faturası yaklaşık 500 bin YTL. Su Ürünleri Fakültesi'ne laboratuvar yapılmak üzere alınan Güzelyalı'daki deniz manzaralı tesisler de lojmana çevrildi.

Üniversitedeki 'aile bağları' da dikkat çekici. Başta rektör yardımcıları olmak üzere birçok yöneticinin aile fertleri, üniversitede akademik veya idari görevlere atandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özpınar'ın kayınbiraderi Şahin Nasıroğlu ve baldızı Meryem Nasıroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş'ın eşi Şehnaz Bakır Yiğitbaş, oğlu Orhan Yiğitbaş ve eniştesi Sedat Yaylacı, Genel Sekreter İrfan Özden'in oğulları Serkan Özden ve Doç. Süha Özden, Genel Sekreter Yardımcısı İdris Yılmaz'ın kızları Burcu Yılmaz ve Ezgi Yılmaz, Yapı İşleri Daire Başkanı Osman Salcan'ın oğlu Erdem Salcan, Sağlık Kültür Daire Başkanı Nurşen Albayrak'ın kızı Barış Albayrak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Şükran Cirik'in eşi Prof. Semra Cirik, akrabası Koray Cirik üniversitede görev yapıyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş, "Hiçbir personel, talep olmadan atanamaz. Benim kendi çocuklarımın işe alınmasında da hiçbir dahlim olmadı. Her türlü hesabı veririm. Değil suçum, ihmalim dahi varsa başımı bile vermeye hazırım." diye konuşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber