Çağlayan: Bakanlık pazarlığı yapmadım

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, 12 yıl sürdürdüğü görevinin AKP milletvekilliği adaylığının ardından 22 Temmuz sonrasında biteceğini belirterek, "Benim hedefimde önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlığı, belki daha sonra siyaset vardı. Ancak siyaset daha erken gündemime geldi. 22 Temmuz'da partimizin yine iktidar olacağını düşünüyorum. Ama diyelim ki, bir terslik oldu ve seçilemedik. Böyle bir durumda bile ASO başkanlığını bırakıp, işlerimin başına döneceğim" dedi. Çağlayan, AKP ile olası iktidarda bakanlık için herhangi bir pazarlık yapmadığını söyledi.

Arkadaşları bırakmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, 'Zafer Bey gel, birlikte çalışalım' teklifi aldıktan sonra ASO'daki yakın çalışma arkadaşları ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüş alışverişinde bulunduğunu, ailesinin de olumlu görüşünü aldıktan sonra adaylık kararı verdiğini ifade eden Çağlayan, şunları söyledi: "Adaylığım resmen açıklanınca ASO'da yönetim kurulumu topladım, başkanlığı bırakmak istediğimi söyledim. Arkadaşlarım 'Milletvekili seçil, sana güzel bir uğurlama yaparız. Şimdi bırakmayız' dedi. Ardından meclisimizi topladım. Aynı yönde karar çıktı. Bunun üzerine, arkadaşlarımın kararına uydum ve ASO başkanlığını şimdilik yönetiyorum. Ancak adaylık sürecim başladığından beri ASO'daki ofisimi hiç kullanmadım."

İstifa seçimden sonra

Çağlayan, ASO başkanlığından istifa etmeyi seçim sonrasına bıraktığını kaydederek şöyle konuştu: "Ankara'da gerek kendi seçim bölgemde, gerekse Türkiye'nin farklı noktalarında dolaşıyorum. Edindiğim izlenim; partimizin yine tek başına iktidar olacağı yönünde. Şu anda milletvekili seçilme konusunda bir risk görmüyorum. Ancak diyelim ki, sandıkta çok büyük sürprizler oldu ve milletvekili seçilemedim, o durumda da 'Nasılsa ASO başkanlığından ayrılmamıştım. Devam ederim' gibi bir şey düşünmüyorum. 22 Temmuz'dan sonra ASO'yu bırakacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber