SSK'lı hastalarda ilginç gözlük uygulaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- SSK'DAN SİGORTALILARA İLGİNÇ UYGULAMA

- ÇALIŞAN VE EMEKLİ SİGORTALILARIN EŞ VE ÇOCUKLARINA TEMİN EDİLEN VE KULLANIM SÜRESİ 4 YIL OLAN GÖZLÜK ÇERÇEVESİNİN SÜRESİ 2 YILA İNDİRİLİRKEN, ASIL HAK SAHİPLERİ OLAN SİGORTALILARIN KULLANIM SÜRELERİ 4 YIL OLARAK KALDI

ELİF YILDIRIM

İZMİR (İHA) - Sosyal Sigortalar Kanunu'nda yapılan son değişikliğe göre, çalışan ve emekli sigortalıların eş ve çocuklarına temin edilen ve kullanım süresi 4 yıl olan gözlük çerçevesinin süresi 2 yıla indirilirken, asıl hak sahipleri olan sigortalıların kullanım süreleri 4 yıl olarak kaldı.

Uygulamanın ilginç olduğunu ifade eden optik sahipleri, bu uygulamadan asıl faydalanması gerekenlerin emekli ve çalışan sigortalılar olması gerektiğini savundu. Gözlükçüler uygulamanın faydalı olduğunu fakat eksik kaldığını söyledi. Bu uygulamanın art niyetli optikçiler tarafından da kötüye kullanılabileceğini ifade eden optik sahibi Altay Mol, "Sistem değiştiğinden dolayı art niyetli optikçiler bu hakkı kazanan sigortalı yakınlarına bir gözlük camı verdiği halde çerçeve vermiş gibi de fatura kesebilir.

Yani bu süre zarfında art niyetli olanlar devleti kazıklayacaktır tabii ki" dedi.

Bu durumun düşünülememiş olabileceğini belirten Mol, art niyetli optikçilere karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. 22 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ise şöyle:

"'506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na Göre Eş ve Çocuklara Temin Edilecek Protez Araç ve Gereçlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik' uyarınca çalışan sigortalılarımızın eş ve çocuklarına ve emekli sigortalılarımızın eş ve çocuklarına temin edilen ve kullanım süresi 4 yıl olarak belirlenen gözlük çerçevesinin kullanım süresi 2 yıl olarak değiştirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber