İTÜ KKTC'de bir kampüs açacak

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), KKTC'de bir kampüs açıyor. Konuya ilişkin protokol, bugün Ankara'da imzalandı. İTÜ, KKTC'nin yedinci üniversitesi olacak.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakanlık Merkez Bina'daki protokol töreninde yaptığı konuşmada, KKTC'nin dünyadaki en ağır ambargo altında ekonomik faaliyetini sürdürdüğünü, yüksek öğrenimin ülke ekonomisinde büyük önem taşıdığını kaydetti.

Şener, "Turizmle birlikte yüksek öğretim öğrencileri KKTC ekonomisinin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Üniversite bir taraftan ekonomiye katkı sağlarken diğer taraftan da KKTC'deki bilgi birikiminin artmasına, entelektüel kapasitesinin gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır" dedi.

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak da, Türkiye'nin altyapının yanı sıra teknolojik ve akademik yönden de KKTC'deki üniversitelere destek verdiğini aktardı.

Öztoprak, İTÜ'nün bugüne kadar akademik olarak verdiği desteği somutlaştırarak aynen ODTÜ KKTC kampüsünde olduğu gibi bir kampüs açacağını ifade etti.

TÖRENDEN NOT...

Şener'e Erbakan sorusu

Tören sonrası bir gazetecinin "eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın sizin için kullandığı 'kendisini kurtarması için dua ederiz. Kendisi sevdiğimiz biridir'" ifadesini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Bakan Şener, "Ben kimsenin kendi değerlendirmesiyle ilgili yorum yapmam. Milletvekili adayı değilim, ancak şu an siyasetteyim. Çizgim ve siyaset tarzım kamuoyunda bilinmektedir" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan ise, KKTC'nin eğitim düzeyinin daha da yükselmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Daha sonra Şener, Öztoprak ve Karadoğan arasında İTÜ'nün KKTC'ye bir kampus açmasına ilişkin protokol imzalandı.

KKTC üniversiteleri

KKTC'de 6 tane üniversite bulunuyor. Bunlar Doğu Akdeniz, Yakın Doğu, Lefke Avrupa, Girne Amerikan, Uluslararası Kıbrıs ve ODTÜ Kıbrıs Kampüsü. Ülkede, 2001-2002, 2002-2003 öğretim yıllarında toplam 24 bin olan öğrenci sayısı bu sene 41 bin 261'e çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber