Belediyeleri köye dönüştürülecek Başkanlar, düzenlemeyi engellemek için Sezer'e başvuracak.

Haber Giriş : 11 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfusu 2 binin altında kaldığı için köye dönüştürülecek belediyelerin başkanları düzenlemeyi engellemek için Sezer'e başvuracak. Yasa Köşk'ten dönmezse bu kez CHP'ye gidecekler

Meclis'te kabul edilen yeni Belediyeler Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle nüfusu 2 binin altında olan 340 belediye köye dönüşecek. Koltuğunu kaybedecek bazı başkanlar kaderine razı, diğerleri ise düzenlemeye şiddetle karşı çıkıyor ve nüfus sayımının yeniden yapılmasını istiyor. Yasadaki olası boşluklara umut bağlayan veya dava açmaya hazırlanan belediye başkanları da var. Başkanlardan bir bölümü yarın Ankara'da toplanacak ve ne yapacaklarına karar verecek.

Toplantının birinci gündem maddesi eylem planı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le görüşecek başkanlar, yeni yasanın onanmamasını isteyecek. Başkanlar, Sezer'i ikna edemezlerse yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi için CHP'ye gidecek.

'ATTAN İNİP EŞEĞE BİNMEK'

Yeni yasayla kapılarına kilit vurulacak belde belediyelerin başkanları öfkeli. Denizli'nin Gövençlik Belde Belediye Başkanı Erdoğan Akman, 2000 sayımında büyükşehir olması için belde nüfüslarının da Denizli'de saydırıldığını öne sürdü. Denizli'nin Yassıhöyük Belde Belediye Başkanı Mehmet Dokumacı da, sayımda hile yapıldığını iddia etti. Akman ve Dokumacı, yeniden sayım yapılmasını istedi. Hatay Kışlak Belediye Başkanı Mehmet Ali Yarar ise umudunu yasadaki muhtemel boşluklara bağladı. Yarar, yasadaki boşlukları araştıracaklarını söyledi.Aydın Konak Belediye Başkanı Hüseyin Konak da, durumun kendisi için 'utanç verici' olduğunu söyledi. Konak, 'İnsanlara 'Attan inin eşeğe binin' deniyor' diye yakındı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber