Sur Belediye Başkanı için oturma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesini kınamak için aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu grup oturma eylemi yaptı.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesini kınamak için aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu grup oturma eylemi yaptı. Danıştay 8. Dairesinin Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesi ve belediye meclisinin feshine ilişkin kararı üzerine Demirbaş, görevinden ayrıldı.

Görevinden ayrılan Demirbaş'a destek vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve DTP'nin bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğrul, Akın Birdal, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş ile bir grup belediye önünde toplandı.

Baydemir, burada yaptığı konuşmada, Demirbaş ve meclis üyelerine ortaya koydukları performanstan dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Daha sonra Baydemir'in de aralarında bulunduğu grup, belediyenin karşısında bulunan parkta oturma eylemi yaptı. Danıştay 8. Dairesi, ''belediye hizmetlerinin çok dilli olarak yürütülmesine'' karar veren Sur Belediye Meclisinin feshine ve Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın görevinden düşürülmesine karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber