AK Partili Gülaçar: İran'ın dünyaya açılan kapısıyız

Hükümet kanadında "Van'ın Abi'si" olarak bilinen AK Parti Van Milletvekili ve Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Nuri Gülaçar, yerel seçim çalışmaları, İranlı turist akını, İran-Türkiye ilişkileri ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ekonomik ambargoya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Şubat 2019 07:35, Son Güncelleme : 04 Şubat 2019 08:12
AK Partili Gülaçar: İran'ın dünyaya  açılan kapısıyız
31 Mart mahalli seçimleri bütün Türkiye'de olacağı gibi Van'da da 'AK Belediyeciliğin' damgasını vurduğu bir milat olacağını ümit ediyorum. Bazı yerlerde üzülebiliriz ama doğuda yükseleceğimizi, ciddi bir oy alacağımızı düşünüyorum.Geçtiğimiz yıl 1 milyon 50 bin İranlı turistin ziyaret ettiği ülkemizde 900 binini Van'da ağırladık. Bu, Van'ın turizm sektöründeki büyük bir potansiyeli olduğunun göstergesidir. İranlı turistler Türkiye'de kendi evlerindeymiş gibi rahatlar. Türkiye'ye karşı aşırı bir sevgileri var. Van, Türkiye ve İran arasındaki dostluğun köprüsü ve simgesi. İranlı turistler Van'ın yerel ekonomisinde müspet yönde katlı sağlıyor.

hedef 30 milyar dolar

Türkiye ve İran'ın ticaret hacmi 2017 itibarıyla 11 milyar dolar. Birçok olumsuzluğa rağmen bu önemli bir başarı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar dolar seviyesine çıkartmayı hedefliyoruz. 'Serbest Ticaret Bölgeleri' oluşturmak için de teklifimiz var. ABD'nin ambargosu sebebiyle de İran'ın dünyaya açılan kapısı olacağız. Türkiye üzerinden rahat bir nefes alacaklar.

SELÇUK BÖKE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber