Antalya'da okullar tatil edildi

Antalya'da 5 ilçede fırtına ve hortum riski nedeniyle okullar tatil edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2019 19:36, Son Güncelleme : 05 Şubat 2019 21:15
Antalya'da okullar tatil edildi

Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde fırtına ve hortum riski nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzün uyarısı gereği, 5 ilçemizde (Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş) fırtınanın hızının 100 km/sa geçeceği ve hortum riski oluşturacağı değerlendirildiğinden Valiliğimizce 06.02.2019 Çarşamba günü tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

İŞTE ANTALYA VALİLİĞİNDEN YAPILAN METEOROLOJİK UYARI

Yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre 05.02.2019 Salı günü öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetlenecek rüzgarın doğu ve güneydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km), akşam ve gece saatlerinde Kaş-Finike arasındaki kıyı şeridinde yer yer 100km/saat üzeri hızda tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Fırtınanın 07.02.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

VALİ KARALOĞLU CANLI YAYINDA UYARDI: SOKAĞA ÇIKMAYIN

CNN TÜRK canlı yayına katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu şu açıklamalarda bulundu:

"Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzün iki adet uyarısı oldu. Bu gece ve yarın Antalya'nın batı ilçelerinde fırtına hızının zaman zaman 100 km geçeceği ve hortum riski uyarısı nedeniyle vatandaşımıza valiliğimizin sitesinden, sosyal medya hesaplarından duyurmuş olduk. Antalya'nın batısında kalan ilçelerde de 1 gün özel ve resmi kreşten başlayarak tüm okullarda eğitime ara verdik.

Yarın özellikle 09.00-12.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın işi olmadıkça açık alanlarda bulunmamasını tavsiye ediyoruz. Eğer bir hortum riski görürlerse kapalı alanlarda muhafaza etmelerini öneriyoruz. Çiftçilerimizin de alabilecekleri önlemleri bu geceden almalarını tavsiye ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber