FETÖ, tüm İstanbul'un Wi-Fi şifrelerini çalmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, yeni bilgiler yer aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2019 22:43, Son Güncelleme : 05 Şubat 2019 22:50
FETÖ, tüm İstanbul'un Wi-Fi şifrelerini çalmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, yeni bilgiler yer aldı.

İstanbul'un Wi-Fi şifreleri çıktı

İddianamede, sivil şüphelilerden İsmail Şen'den ele geçirilen dijital malzemelere ve örgütsel dokümanlara da yer verildi.

Şen'in telefonunda yapılan incelemede Wi-Fi şifresini kırıcı programların bulunduğu belirtilen iddianamede, bu ağlara girerek diğer örgüt mensupları gibi kendilerini gizledikleri kaydedildi.

Ele geçirilen dokümanlarda, ''Genel olarak FETO/PDY silahlı teror örgutu mensuplarının aranması ve hamile olan bayan sahısların gaybubet evlerinde veya ozel hastanelerde bayan doktor ayarlayarak kayıt olmadan dogum yaptıkları, KHK ile ihrac edilenlerin OHAL Komisyonuna basvurularında izlemesi gereken yol ve yontemlerin anlatıldıgı, yardım kaynakları adı altında tavsiyeler, Yargıtay emsal kararları seklinde bilgilendirme notları, orgut mensuplarının maddi durumlarını bildirir seklinde elde olan doviz ve TL cinsinden paraların miktarları, etkin pismanlık hakkında bilgiler ve etkin pismanlık hukumleri acıklamaları'' şeklindeki bilgiler yer aldı.

İddianamede şüpheli Şen'den ele geçirilen bir dokümanda, İstanbul'daki özellikle Avrupa yakasında yer alan lokanta, kafe, devlet hastaneleri, AVM'ler ve özel işletmelerin Wi-Ffi sifrelerinin bulundugu listeler ortaya çıktı.

Örgut arsivinden cıkan notlar uzerine yapılan calısmalar neticesinde, isimleri gecen teror orgutu mensuplarının 18 Mayıs 2018'e kadar aktif olarak internet uzerinden 2048 oyun gorunumlu, Eagle ve Falcon programı turevi olan sohbet programlarından birbirleriyle gorusme yaptıkları belirtilen iddianamede, bu gorusmelerden anlasıldıgı gibi teror orgutunun aktif olarak faaliyetlerini surdurdugu kaydedildi.

İddianamede, FETÖ tarafından gerceklestirilen 15 Temmuz darbe girisiminden sonra ulke genelinde orgute yonelik sorusturmalar kapsamında gozaltına alınan, tutuklanan ya da firari konumunda bulunan sahısların bir kısmının irtibatlarının devam ettigi, orgut icerisinde aktif olarak gorev yapan sahısların tekrardan toparlanma cabasına girdikleri, eldeki orgut elamanlarıyla maddi ve manevi olarak yardımda bulundukları, orgut mensuplarına karsı sorusturma/kovusturmaları yuruten yargı mensuplarını takip ettikleri anlatıldı.

Bu dosyanın şüphelilerinin de aralarında bulunduğu örgüt elemanlarının, gaybubet diye tabir edilen saklanma evlerinde kalan, yurt dısına cıkan, haklarında herhangi bir islem yapılmamıs orgut elamanlarıyla halen irtibat halinde olduğu, bu irtibatlarını internet uzerinden kendilerince guvenli buldukları oyun programları adı altında goruserek sağladıkları ve irtibatlarını koparmadıkları, orgutun halen aktif olarak faaliyetlerini surdurdurdügu, orgutun yurt dışındaki tepe yoneticileri ve teror orgutu elebaşısı Fetullah Gülen'den yapılması gerekenler hakkında fikir ve talimat aldıkları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber