Baydemir 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ?Barış Yürüyüşü? nedeniyle Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, izinsiz gösteri yaparak trafikte aksamalara yol açtığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda talimatla ifade verdi.

Baydemir ifadesinde, "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak akan kanın durdurulacağına inansam Diyarbakır'daki ve Gaziantep'teki tüm yolları trafiğe kapatırım" dedi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 17 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Kanunu'nun 28/1 maddesi uyarınca 16 ay ile 3 yıla kadar hapis cezasıyla istemiyle dava açtı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da Baydemir ve Tuğluk'un aralarında bulunduğu 17 kişinin ?2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10. Maddesine uygun bildirim yapmaksızın yaklaşık 2 bin kişiyi toplayarak izinsiz toplantı ve gösteri gerçekleştirdiği, trafikte aksamalara yol açıldığı, caddenin trafiğe kapatıldığı, sanıkların kalabalığı organize olarak topladıkları gerekçesiyle 2911 sayılı kanunun 28/1 maddesi uyarınca? 16 ay ila 3 yıl hapis istemiyle cezalandırılmalarını istedi.

GEREKİRSE TÜM YOLLARI KAPATIRIM

Diyarbakır Adliye'sine gelerek talimatla ifade veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir üzerine atılı suçları kabul etmediğini ifade ederek şunları söyledi:

?Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak akan kanın durdurulacağına inansam Diyarbakır'daki ve Gaziantep'teki tüm yolları trafiğe kapatırım. Bir insanın yaşam hakkı bir caddenin 5 dakikalığına kapatılmasından kat kat daha önemlidir, ülkemde olanlardan rahatsızlık duyuyorum, her gün cenaze alıyoruz, insanlar toprağa düşüyor.

Bu ülkede insanlar yaşamlarını yitirmesinler, bunu söylerken asker, polis, korucu, vatandaş, militan ayrımı yapmadan söylüyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber