DTP: Başkana suikast, Şemdinli'deki gibi önlendi

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP, Şırnak'ın Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun'a yönelik bombalı suikast girişimi yaşandığını ancak suikastın, Şemdinli'de olduğu gibi çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek engellendiğini öne sürdü.

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, DTP'li Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun'un makam aracının geçiş yoluna bırakılan bir bombanın, bölgedeki vatandaşlar tarafından saat 8.30'da fark edildiği bildirildi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine Belediye Başkanı Dursun'un, emniyeti ve savcılığı bilgilendirdiği kaydedilen açıklamada, buna karşın yetkililerin görevlerini tam olarak yerine getirmediği iddia edildi.

Emniyetin bölgede güvenlik önlemi almadığı savunulan açıklamada, şöyle denildi:

?Belediye başkanımız emniyet ve cumhuriyet savcılığını aradığı halde savcılık gelmemiş, emniyet ise olay yerine 1 saat gecikmeli gelmiştir. Durum güvenlik güçlerine bildirildiği halde olay yerinde vatandaşların güvenliğini sağlamak üzere herhangi bir tedbir alınmaması esef vericidir. Emniyet güçlerinin çatıya çıkıp bombalı pakete ateş açarak imha etmeleri ise ayrı bir değerlendirme konusudur. Emniyet güçlerinin güvenliği sağlamak bir yana, vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan bu tutumu yaşanan gayrı ciddiliğin bir örneği olmuştur.?

Açıklamada, DTP'li belediye başkanlarına dönük baskıların, suikast girişimine kadar vardığı öne sürülürken, ?Toplumda temsil düzeyi olan kişilere dönük bu girişimler aslında halka mesaj veremeye yöneliktir. Halkımıza ?Belediye başkanı da seçseniz, Meclis'e vekil de gönderseniz, özgürlük ve demokrasi taleplerinizden vazgeçmediğiniz sürece, sizi imha edeceğiz' denmek istenmektedir? ifadeleri kullanıldı.

DTP açıklamasında, ?Beytüşşebap Belediye Başkanımız Sayın Faik Dursun'a bir suikast girişimi olduğu ve tıpkı Şemdinli'deki gibi vatandaşlarımızın durumu fark etmesiyle boşa çıkarıldığı kesindir? denildi. DTP, ayrıca parti yöneticilerinden bir heyetin olayı yerinde incelemek üzere Şırnak'a hareket ettiğini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber