Emekli Jandarma Yüzbaşısının evinde cephanelik çıktı.

Haber Giriş : 11 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın evlerinde geçen ay başında yapılan aramalarda; 8 adet parça tesirli el bombası, 1/2 kalibrelik TNT kalıbı, 73 adet dinamit lokumu, 13 metre dinamit fitili, 1 adet uçaksavar fişeği, 746 adet uzun namlulu silah fişeği, kasatura, çok sayıda kovan, aydınlatma fişeği ile çok sayıda silah ve kesici alet parçası ele geçirildi

AA-Evinde el bombalarından TNT kalıbına, dinamitten uçaksavar ve uzun namlulu silah fişeklerine kadar çok sayıda patlayıcı madde ve silah ele geçirilen Emekli Jandarma Yüzbaşı Ali İhsan Aydın 8 yıl hapisle yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Haziran'da ele geçirilen patlayıcılarla ilgili Aydın hakkında, ?ruhsatsız patlayıcı ve silah bulundurmak? suçundan dava açtı.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Yüzbaşı Aydın, emekli olduktan sonra, dönem dönem Ankara'nın Etlik semti ile memleketi Kızılcahamam'ın Yukarıkaraören köyündeki evinde yaşamaya başladı. Kendisini tanıyan emekli bir askerî personel, Aydın'ı, evlerinde silah ve patlayıcı madde bulundurduğu gerekçesiyle ihbar etti. Emniyet birimleri tarafından Aydın'ın evlerinde yapılan aramalarda; 8 parça tesirli el bombası, 1/2 kalibrelik TNT kalıbı, 73 adet dinamit lokumu, 13 metre dinamit fitili, 1 uçaksavar fişeği, 746 uzun namlulu silah fişeği, kasatura, çok sayıda kovan, aydınlatma fişeği ile çok sayıda silah ve kesici alet parçası ele geçirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 5 Haziran 2004'te tutuklanan Aydın, savcılık sorgusunda, söz konusu silah ve mühimmatı görev yaptığı dönemde koruculardan temin ettiğini öne sürdü. Aydın, kayıtsız ve yasal olmayan yollardan eline geçtiği için resmi yollardan herhangi bir yere teslim edemediği silah ve mühimmatı evine koyduğunu ifade etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, sanığın emekli askerî personel olmasını ileri sürmesinin, görevi sırasında gayri meşru yollardan sahip olduğu ve bulundurulması suç olan malzemeleri evinde saklamasının, suçu ortadan kaldır- mayacağı belirtildi. İddianamede, sanık Aydın'ın, Türk Ceza Kanunu'nun ?ruhsatsız patlayıcı ve silah bulundurmak? suçundan 5 yıldan 8 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılması talep edildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber