Ağar: Hayatında dağı bilmiyenler şimdi ahkam kesiyor

Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP)Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de terör üzerinden ucuz ve bayağı bir politika sürdürüldüğünü belirterek, ?Hayatında dağı bilmeyenler çıkmış ahkâm kesiyorlar? dedi.

Ağar, DP'nin Tunalı Hilmi Caddesi'nde üzerinde bulunan seçim ofisinin açılışında konuştu. DP'nin Türkiye'nin gerçeklerine ve sorunlarının çözümüne en yakın parti olduğunu söyleyen Ağar, gösterdikleri milletvekili adaylarıyla da bunu gösterdiklerini kaydetti.

"TERÖR ÜZERİNDEN UCUZ POLİTİKA YÜRÜTÜLÜYOR"

Ağar, Türkiye'de terör üzerinden ?ucuz ve bayağı? bir tartışmanın sürdürüldüğünü ifade ederek, ?Bu tartışmalar milleti tiksindirmektedir? dedi. Terörün ucuz polemiklerin meselesi haline gelmeyecek kadar önemli bir mesele olduğunu kaydeden Ağar, ?Hayatında dağı bilmeyenler çıkmış ahkam kesiyorlar. ?Geçmişinizde ne yaptınız da şimdi ne yapacaksınız?' sorusuna ne yanıt verecekler. Bu soruya yanıt verecek tek parti DP'dir, tek lider Mehmet Ağar'dır? şeklinde konuştu. Bölgenin meselelerinin Washington'dan ve Brüksel'den değil Ankara'dan çözüleceğine de vurgu yapan DYP Lideri Ağar, konuşmasında muhalefet partilerini de eleştirerek AKP'yi iktidara getirmekle suçladı. Ağar, ?AKP'nin karşısında seçime girmemiş yegane genel başkan benim. AKP karşısında söz söyleyen yegane genel başkan da benim? dedi.

TÜRBANDA HİZMET ALANLA VEREN AYIRIMI

Ağar, DP'nin seçim beyannamesinde de yer alan türban konusunda sorulan bir soru üzerine de, başörtüsü üzerinden yıllardır siyaset yapılarak toplumun kamplaştırıldığını söyledi. Beyannamenin iyi okunmasını isteyen Ağar, beyannamedeki düşüncelerin toplumu kamplaşma haline getirmek isteyenlere bir yanıt olduğunu belirtti. Ağar, başörtüsü konusunda devletten hizmet alan ve hizmet veren şeklinde bir ayrıma gittiklerini söyleyerek, ?Cumhuriyetin temel ilkeleriyle milletin değerleri korunacaktır? şeklinde konuştu.

Ağar daha sonra Ankara milletvekili adaylarıyla birlikte seçim ofisini açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber