Diyarbakırlı seçmene adres şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA

Diyarbakır'da, aralarında muhtarların da bulunduğu binlerce kişinin oy kullanacakları adres, ikamet ettikleri bölgenin dışında çıktı. Bu seçmenlerden bazılarının, hiç görmediği illerde oy kullanması gerekecek. Hayatı bonunca Diyarbakır'da yaşayan Hanife Salman'ın seçmen kağıdında, İstanbul Mustafa Kemal mahallesindeki Necatibey İlköğretim Okulu'nda, 1379 no'lu sandıkta oy kullanacağı belirtildi.

Ofis Kooperatifler mahallesi muhtarı Abdulkadir Aydın, yapılan hatalardan dolayı kendisinin ve eşinin oylarının mükerrer olarak görüldüğünü belirtti. 27 bin seçmeni bulunan Ofis semtinde, seçmen bilgi kağıtlarındaki yanlışlıklar nedeniyle 2 bin 800 kişinin oy kullanamayacağının belirlendiğini kaydeden Aydın, geçen seçimlerde bilgi kağıtlarının dağıtımında sorun yaşanmadığını bildirdi. Aydın şunları söyledi:

Zabıta dağıtıyor

?Birçok seçmen kâğıdında bina adı yok, bina olsa bile o isme ait kimse ikamet etmiyor. Ben ve eşimim bile oyu mükerrer çıktı. 5-6 yıl önce evini başka yere taşıyan vatandaşlarımızın isimleri bu seçimde çıktı. Semtimde ikamet eden bazı vatandaşların oy kullanma adresi de merkeze bağlı köylere çıktı. Geçmiş dönemlerde postayla evlere gönderilen seçmen kağıtları bu yıl bize verildi ancak biz dağıtamıyoruz. 27 bin seçmene nasıl tek tek ulaşabiliriz. Bunu düşünen yok. Seçmen kağıtlarının bir kısmını zabıtaya verdik, onlar dağıtımında yardımcı oluyor." Huzurevleri mahallesi muhtar yardımcısı Şaban Bingöl, 2 seçimdir Diyarbakır'da oy kullanan vatandaşların başka illerdeki sandıklarda kayıtlı göründüğüne dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Mahalle muhtarımız, ömründe görmediği bir köyde oy kullanacak. Bu işin bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Anlam veremiyorum. Benim mahallemde oturan birçok vatandaş il dışına verilmiş. Ömründe Ankara'ya gitmeyen bir vatandaşımıza oy yeri Ankara geldi. Hayretler içindeyiz. Liste ilk asıldığı sırada ismi görünen bazı vatandaşlarımızın ikinci kez asılan listede ismi yok. 26 bin 500 seçmen var ama büyük çoğunluğu karışık." Bingöl, Diyarbakır'da yaşayan ve İstanbul'u hiç görmeyen Hanife Salman'ın, 22 Temmuz'da İstanbul'da Mustafa Kemal mahallesindeki Necatibey İlköğretim Okulu'nda, 1379 no'lu sandıkta oy kullanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber