İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlık sınavı kodlama diliyle duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başvurularının 10 Şubat'ta tamamlanacağı 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' sınav duyurusunu Twitter'dan farklı bir yöntemle duyurdu. Bakanlık sınava ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda kodlama dilini kullandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2019 07:14, Son Güncelleme : 08 Şubat 2019 07:23
Bakanlık sınavı kodlama diliyle duyurdu

Teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireylerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan "Deneyap Teknoloji Atölyeleri"nde tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda eğitim alacak öğrencilerin seçme sınavı için başvurular 10 Şubat'ta tamamlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, mayısta eğitimlerine başlayacak "Deneyap Teknoloji Atölyeleri"nin seçme sınavı için başvuru süresi 10 Şubat'ta dolacak.

Bilimsel ölçme-değerlendirme teknikleriyle seçilecek öğrenciler, eğitime dahil olabilmek için matematik, fen, algoritma ve genel kültür içeriklerinin olduğu, problem çözme, eleştirel düşünebilme ve veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği yazılı sınava girecek. Bu sınavda başarı gösteren öğrenciler nisan ayında yapılacak uygulama sınavına dahil edilecek.

Seçme sınavı, 17 Mart'ta Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon'da yapılacak. Sınavlara, 4, 5, 8, ve 9. sınıflarla lise hazırlık sınıfı öğrencileri başvurabilecek.

Bakanlık'tan "kod"lama tweeti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan sınava ilişkin dikkat çekici bir tweet atıldı. Bakanlık, sınav duyurusunu yazılım dili olan kodlama yöntemi ile yaptı

Bakanlığın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Hakkari'den Edirne'ye

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Projesi ile kurulacak teknoloji atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli esas alınarak, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor.

Hakkari'den Edirne'ye "Milli Teknoloji Güçlü Sanayi" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Deneyap Projesi'ni bu yıl sonunda 81 ile yaygınlaştırması bekleniyor. Projeyle "Milli Teknoloji Hamlesi"nin itici gücünü oluşturacak geleceğin teknoloji girişimcileri ve dijital dönüşüme liderlik edecek genç beyinler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber