İETT, Atatürk Havalimanından seferlere başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT Taşıtlar Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, hava alanlarından şehir içine toplu taşımacılık yapan ve İstanbul'da 12 hata sahip olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş'nin (HAVAŞ) yanı sıra İETT de hava limanından İstanbul'un çeşitli noktalarına sefer koydu.

Yetkililer, Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla Atatürk Havalimanından şehir içine toplu taşımacılık hakkı kazanan İETT'nin Taksim hattına koyduğu 96T nolu otobüsün seferlere başladığını belirterek, sefer konulan Bakırköy, Avcılar, Aksaray, Sarıyer ve Kozyatağı gibi ana hatlara da önümüzdeki günlerde ulaşımın başlayacağını kaydettiler.

Öte yandan, HAVAŞ yetkilileri ise bazı basın yayın organlarında çıkan, "HAVAŞ servislerinin 12 olan hattının 1'e düşürüldüğü" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdiler.

HAVAŞ'ın, yolcu taşıma hizmetini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün onayı ve Ulaştırma Bakanlığının verdiği A tipi ruhsatla gerçekleştirdiğini dile getiren yetkililer, sefer sayısının 1'e düşürülmediğini kaydettiler.

HAVAŞ yetkilileri, kanun ve yönetmeliklere aykırı bir durumları bulunmadığını belirterek, seferlerinin devam ettiğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber