İzmir Büyükşehirden burs açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKAN'DAN BURS AÇIKLAMASI

- İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU:

- "USULSÜZLÜĞE ASLA GÖZ YUMMAM"

(FOTOĞRAFLI)

İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmet Piriştina Eğitim Yardımı Sandığı'ndaki 'yolsuzluk iddiaları' üzerine burs dağıtımını yaklaşık 1 ay önce durdurarak gerekli soruşturmaları başlattıklarını açıkladı.

İlgili bürokratların kendisine aktardığı 'ihbar' sonrası hemen olaya müdahale ettiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bürokratlarımızın 6 Haziran 2007 tarihli tutanağı üzerine öncelikle burs dağıtımını durdurup hemen Teftiş Kurulu'na soruşturma talimatı verdim. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunmalarını istedim. Konuyu yakından takip ediyorum? dedi. Başkan Kocaoğlu, savcılık soruşturması sürerken, olayla ilgili gözaltına alınan herhangi bir Belediye bürokratının bulunmadığını da söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: ?Üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlanması gibi ulvi bir amaçla başlattığımız burs dağıtımında 'usulsüzlüğe' asla izin vermeyiz. İzmir kamuoyu bunu çok iyi bilmelidir. Haksızlığa ve adam kayırmacılığa karşı tavizsiz tavrımızla herkese örnek olmaya çalışırken, böyle bir olaya göz yummamız beklenemez"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber