Dağıttığı bildiriyi hatırlamadı

FETÖ tutuklusu emekli Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay'ın, 15 Temmuz darbe girişiminde Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde darbe bildirisini dağıttığı ortaya çıktı. Akgülay ifadesinde, sistem üzerinden dağılımını sağladığı mesajların içeriğini geç saatte idrak ettiğini ve mesajların saçma olduğunu sonradan anladığını iddia etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Şubat 2019 07:40, Son Güncelleme : 09 Şubat 2019 08:37
Dağıttığı bildiriyi hatırlamadı

Darbe girişiminin ardından tutuklanan ancak hakkında takipsizlik kararı verildikten sonra hızla yükselerek TSK'nın bütün savaş uçaklarının harekat sorumlusu olarak Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi (BHHM) Komutanı olarak atanan emekli Tuğgeneral Özkan Edip Akgülay'ın, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı olarak görev yaptığı 19 Temmuz 2016 tarihinde 'şüpheli' sıfatıyla verdiği ifadesi ortaya çıktı.

DARBEYİ SAAT 22.25'TE ÖĞRENMİŞ

Diyarbakır Başsavcılığınca yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasında tutuklanan Akgülay, o dönemki ifadesinde, darbe girişimini saat 22.25'te cuntacı albay Ali Durmuş'un araması üzerine öğrendiğini ileri sürdü. 15 Temmuz'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nde Koordinasyon Şube Müdürü olarak görevli Durmuş'un, askerin yönetime el koyduğunu, 70 kişilik özel kuvvet ekibi için 202. Nakliye Filosundan 2 uçağın Ankara'ya gönderilmesi gerektiğini söylediğini kaydeden Akgülay, "Bu sırada pistte kalkışa hazır 6 adet F-16 savaş uçağı tüm uyarılarıma rağmen izinsiz ve usulsüz bir şekilde daha önce hiç uygulamadığımız art arda kalktı" dedi.

BİRLİKLERE DAĞITTI

Darbe girişimini engellemeye yönelik büyük çaba sarf ettiğini ileri süren Akgülay'ın, kalkışmayı öğrendiğini iddia ettiği saatten sonra gelen darbe bildirilerini birliklere dağıtması ise dikkat çekti. Ancak Akgülay, aynı ifadesinde söz konusu mesajların içeriğini idrak edemediğini savundu. Akgülay'ın ifadesindeki o kısım da şöyle: "Saat 23.45'te nöbetçi amir aracılığı ile Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki acil mesajı okumadan ana birlik komutanlarına sistem üzerinden dağıttım. Komutanlar zaten benimle birlikteydi. Saat 01.00 sıralarında mesajların içeriğini idrak edebildim ve ne kadar saçma olduğunu anladım. Zaten mesaja uymadım. Mesajları idrak ettiğimde Eskişehir BHHM'ye bildirdim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber