'Ekspertiz testi araca zarar veriyor' iddiasına sert tepki

Oto Ekspertiz sektörünün öncü isimlerinden Ufuk Ongun, dün medyada yer alan ve "ekspertiz işlemi araca zarar veriyor" şeklindeki iddiaların, hileli araç satan firmaların son çırpınışları olduğunu belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Şubat 2019 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Ekspertiz testi araca zarar veriyor' iddiasına sert tepki

01 Nisan 2019 tarihinde 2. El araç piyasasında yepyeni bir dönem başlayacak. Oto ekspertizi ile 2.El araç alan vatandaşların mağduriyetlerinin önüne geçilecek.

Dün bir haber ajansına yapılan açıklamada, oto ekspertiz işleminin, Dyno testinin, araca özellikle de otomatik vites araçlara zarar verdiği iddia edilmişti. İşte bu açıklama Otomatik sektörü temsilcilerinin sert tepkisine neden oldu.

Konu ile ilgili ortak açıklama yapan MÜSİAD Otomotiv Sektörü Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Denizmen ve Oto Ekspertiz sektörünün öncü isimlerinden Ufuk Ongun şunları söyledi:

"Bugüne kadar 2.El araç piyasasında oluşan yasal boşluğu fırsat bilen kötü niyetli kişilerin araç satarken binlerce vatandaşa mağduriyet yaşattığını üzülerek gördük. Her ne kadar oto ekspertiz merkezleri kurularak bu mağduriyetin önüne geçilmesi hedeflense de mağduriyetlerin tamamen önüne maalesef geçilememiştir. Yasada yapılan yeni düzenlemeler ile artık 8 yaşa kadar olan tüm araçlara ekspertiz zorunluluğu getirilerek tüketicinin mağduriyetinin tamamen giderilmesi hedeflenmektedir. Çıkacak olan bu yasada emeği geçen başta Hükümetimiz ve Gümrük Ticaret Bakanlığımız olmak üzere sektörümüz adına teşekkürü bir borç biliriz."

SATICILARDA PANİK HAVASI ESİYOR!

2. El araç piyasasına getirilen düzenlemeyla hileli araç satan kişi, kurum ve kuruluşların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ongun, ticari faaliyetini bu şekilde yürütenlerin yaşadıkları panikle son zamanlarda basın ve çeşitli mecralarda ekspertizin ve yapılan testlerin araca zarar verdiğini iddia ettiklerine dikkat çekerek "Yaşadıkları paniği yansıtacak kadar ileri gittiklerini üzülerek görmekteyiz" dedi.

'OTO EKSPERTİZ FİRMALARININ AMACI MAĞDURİYETLERİ AZALTMAKTIR'

Ufuk Ongun, oto ekspertiz merkezlerinin tüketicinin haklarını korumaya yönelik çalıştığını belirtti ve "Bizlerin asıl amacı insanların almayı düşündükleri aracın durumunu eksiksiz ve net bir şekilde mağduriyet yaşamadan, hasarlı bir aracı hasarsız fiyatına almalarının önüne geçmektir" dedi.

Ongun, basın üzerinden yaratılmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen, oto ekspertiz sektörü olarak vatandaşın bilinçlenmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber