İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Ankara'ya güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz'

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, "Karşımızda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir görev duruyor. Bizim buradaki işleri yapmaya aklımız eriyor. Birikimimiz, bilgimiz var. Ankara'ya güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2019 21:02, Son Güncelleme : 10 Şubat 2019 21:19
'Ankara'ya güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz'

AK Parti'li Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında, Keçiören'de Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Programa, Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz da katıldı. Burada hitap eden Özhaseki, "Karşımızda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi onurlu bir görev duruyor. Rabb'im utandırmasın. Bizim buradaki işleri yapmaya aklımız eriyor. Birikimimiz, bilgimiz var. Bu anlamda hükümetle iş birliği içinde, Ankara'ya güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Eğer sizler uygun görürseniz, destek verirseniz biz bu hizmete talibiz" diye konuştu.

'ADAM İŞİ ÖĞRENENE KADAR 5 SENE GİDER'

Belediye başkanlarının ehliyet ve liyakat sahibi olması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, "Bir yöreyi, beldeyi veya büyükşehri yönetmeye gücü yetecek, aklı erecek, bilgisi, birikimi olacak. Yani işi bizim sırtımızda öğrenmeyecek. Eğer bizim sırtımızda öğrenecekse yandık vallahi. Koca koca bütçeleri sağa sola harcar, perişan oluruz. Adam işi öğrenene kadar zaten 5 sene gider. Koca bütçeleri de harcar, kaçar gider. İşi bilmeli. Şehir ne şehri, nereye taşınacak, oraya giderken, neler yapılacak, öncelikler nelerdir; bunları bilmeli. Para, personel, mekan, algı yönetimi nedir bilmiyorsa bir adamın ne işi var belediye başkanlığında? Gitsin, başka iş yapsın. Ne yaparsa yapsın; ama bizim milyonları temsil edecek insanın bu gücünün, birikiminin olması lazım" dedi.

HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

AK Parti'li Mehmet Özhaseki, Çankaya'da Kayseri İli Yardımlaşma Derneği'nce düzenlenen programda, hemşehrileriyle bir araya geldi. Özhaseki'ye, AK Parti Çankaya Belediye Başkanı adayı Amber Türkmen de eşlik etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan herkesle helalleşerek, ayrıldığını anlatan Özhaseki, "Oradaki hemşehrilerimizin yüzde 60- 70 oy verdiği ortam, sadece bizim partinin üyelerinin verdiği oy değildi tabi ki. Yaptırdığımız anketlerde şunu gördüm. Buna çok sevinirdim ben. CHP'den yüzde 35 civarında bana oy verirlerdi. MHP de epeyce oy verirdi. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Neden? Onlar beni kendilerinden ayrı görmemiş, kendilerinden biri gibi görmüşler. Ama herkes bilsin ki ben herkesi kardeşim gibi görüyorum. Hiç kimseyi ayıramam, böyle bir hakkım yok benim. İnsanların yaşam tarzına karışmak, giydiğine, yediğine, içtiğine karışmak kadar ayıp bir şey olamaz. İnsanlar ister muhafazakar ister modern yaşam tarzı benimsinler, belediye başkanına düşen; herkesin rahat edebileceği bir ortamı sunmaktır. Biz ayrıştıramayız, bölemeyiz" dedi.

'SÖYLEDİKLERİ ŞEYLERLE BEN ÖVÜNÜYORUM'

Uzun yıllar Ankara'da yaşadığını dile getiren Özhaseki, "Önce bir Kayserililik üzerinden bir tartışma attılar ortaya sonra 'Ankara'yı bilmez falan filan' demeye başladılar. Çok şükür 'Tembel, çalışmaz; bu adam hırsız, arsız' diyen de olmadı. Söyledikleri şeylerle ben övünüyorum, iftihar ediyorum. 'Ankara'yı bilmeyen' diye konuşan kim varsa iddialı bir şey söylüyorum; 'Ankara'yı biliyorum' diyen kim varsa hepsinden daha iyi biliyorum. Çünkü 1/100.000'lik planlara imza atan tek insan benim" diye konuştu.

'BİRAZ KUYRUK ACISI VAR'

İnsanların doğduğu yerle ilgili yargılarda bulunmanın çirkin bir şey olduğunu vurgulayan AK Parti'li Özhaseki, şöyle konuştu:

"İlk bunu Kemal bey söyledi. Niyeyse benimle bir alıp veremediği var; ama anlamış değilim. Belediye başkanlığım sırasında da epeyce takılmıştı, o zaman davalar açtım. Tazminatlar aldım filan; ama en sonunda şöyle deyince dayanamadım; 'Kayseri'den kalkıp burada belediye başkanı olmak ayıp' gibi bir şey söyledi. İnanın buna çok alındım. Dedim ki 'Sen Tunceli'den kalkmış Ankara'ya gelmişsin. Sana kimse 'Niye geldin?' dedi mi?'. Hayır. Atatürk'ün kurduğu partinin başına geçmişsin, 'Tuncelili adam, senin ne işin var orada?' diyen oldu mu?'. Hayır. O da olmadı. Sonra sen hiç anlamazsın belediyecilikten. İstanbul'a aday koydu CHP. 'Ne işin var? Ne komik iş' diyen oldu mu? Hayır. 'Sana ne oluyor?' dedim ya sen kimsin de benim şehrimi konuşuyorsun? Hakikaten insanın zoruna gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Onun benimle bir sıkıntısı var. Biraz kuyruk acısı var, doğru."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber