İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Faizi sıfır yapalım gençler evlenebilsin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, evlilik maliyetlerinin yaklaşık yüzde 40 arttığını belirterek "Böyle olunca gençlerimiz evlenmekten çekiniyor. Yuva kurabilmelerinin önünü açmak için geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli ve iki sene geri ödemesiz kredi imkanı verilmeli" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Faizi sıfır yapalım gençler evlenebilsin

Palandöken, son yıllarda evlenen çiftlerin sayısında azalma olduğunu, bu durumun aynı zamanda 20'den fazla sektörü de etkilediğini bildirdi. Evlilik alışverişlerinin iç piyasada büyük bir hareketlenme sağladığına dikkati çeken Palandöken "Bir evliliğin maliyeti 50 bin liradan başlıyor, 500 bin liraya kadar çıkıyor.

Evlilik kredileri en az 50 bin lira olmalı. Çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlere bölünmeli. Yaş sınırı da yukarı çekilmeli.

Devletin verdiği teşvikin yanı sıra, üreticiler ve firmalar da elini taşın altına koyarak gençlerin alacağı evlilik paketlerinde indirime gitmeli. Böylece maddi yetersizlikler yüzünden evlenemeyen gençlerimiz yuva kurabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber