İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Otomotivde ÖTV indirimi yüzde 25'e çıkarılmalı'

İYİ Parti Bursa Milletvekili Tatlıoğlu, "Otomotiv sektöründe ÖTV'deki yüzde15 puanlık indirimin yüzde 25'e çıkarılması gerekir. Bu indirim, 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam etmelidir." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Otomotivde ÖTV indirimi yüzde 25'e çıkarılmalı'

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, otomotiv sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin görüşlerini açıkladı.

Otomotiv sektörünün, Türk ihracatında lider sektör olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, "Bu sektör 2018 yılında 31 milyar dolara varan bir ihracat rakamı ile toplam ihracatın beşte birini oluşturuyor. Otomotiv sektörü, yaklaşık 500 bin kişiye sağladığı istihdam ve ihracattaki ağırlığı ile ekonominin lokomotifi konumundadır." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'de üretilen ve fabrika çıkış fiyatı 100 bin TL olan bir aracın yüzde 77'sinin vergilerden oluştuğunu, ÖTV indirimi ile bu rakamın yüzde 59'a indiğini belirten Tatlıoğlu, "ÖTV indirimi ile sektör olumlu yönde etkilendi ama tekrar bir daralma söz konusu. Dünyada Danimarka ve İsrail'den sonra verginin en yüksek olduğu üçüncü ülke konumundayız. Sektördeki kanamayı durdurmak zorundayız. Otomotiv sektöründe ÖTV'deki yüzde15 puanlık indirimin yüzde 25'e çıkarılması gerekir. Bu indirim, 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam etmelidir." diye konuştu.

Sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için tanzim satış merkezlerinin açılmasına ilişkin soruya da cevap veren Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bunu konuşuyor olması bile üzücüdür. Türkiye 1940'lara, 70'lere dönemez. Hükümet, rakamlara hakimiyetini bütün alanlarda kaybetti. Türkiye'nin böyle bir fotoğrafa sahip olması kabul edilebilecek bir durum değil. Bu uygulama sürdürülebilir değil, zorlama bir uygulama. Türkiye ekonomisi serbest piyasaya geçeli çok oldu. Böyle şeyler artık Afrika ülkelerinde bile yok. Daha önce bu tür uygulamalar demir perde ülkelerinde olurdu."

Adem Balta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber