İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mansur Yavaş: Ankaralı kararını verdi

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, AK Parti adayı Mehmet Özhaseki'nin adaylıktan çekileceği iddialarıyla ilgili, "Benim için fark etmez. Ankaralı kararını büyük ölçüde zaten verdi" dedi

Haber Giriş : 11 Şubat 2019 17:59, Son Güncelleme : 11 Şubat 2019 18:00
Mansur Yavaş: Ankaralı kararını verdi

Yerel seçim çalışmaları kapsamda Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık ve yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Mansur Yavaş, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Yavaş, Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki'nin, "Mansur Yavaş proje üretmiyor. Sadece kutuplaştırmayla ayrıştırarak seçim kazanacağını oy toplayacağını düşünüyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Ben Sayın Özhaseki hakkında daha hiç konuşmadım. Sadece bir iki konuşmasını eleştirdim. Daha seçim kampanyasına başlarken, kendisine oy vermeyenleri Zillet İttifakı diye aşağılayan kendisi. Ben bugüne kadar oy versin vermesin kimseye bu şekilde bir ifade kullanmadım.

İsteyen Millet İttifakı'na isteyen Cumhur İttifakı'na oy verir. Ötekileştirecek bir durum da yok. Neden, kimi ötekileştireyim? Tam tersine 2009'dan beri Ankara'da herkesi kucaklayıcı söylemler yaptığım için tüm partilerden oy aldım. Kaldı ki Beypazarı var.

Daha önce 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Kimseyi de ayrıştırmadım. Ayrıştırsaydım heralde bir daha seçmezlerdi. Yine aynısı olacak, 6 milyon insan Ankara'da bize vergi veriyor, hizmetlerden dolayı ücret ödüyor, hepsini kucaklayacağız.

Projelerimizi vatandaş biliyor. Ben Özhaseki'yi bu konuda değerlendirmek de istemiyorum, kimin ne projesi olduğu vatandaş takdiri.

Kimin ayrıştırıcı olduğunu da vatandaş değerlendirecek."

Basın mensuplarının kulislerde Mehmet Özhaseki'nin adaylıktan çekilmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aday gösterileceğinin konuştuğunu belirtmesi üzerine Yavaş, "Benim için fark etmez. Ankaralı kararını büyük ölçüde zaten verdi" dedi.

'MUSTAFA TUNA'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Yavaş, Özhaseki'nin seçilmeden belediyeye atama yaptırdığı iddialarını da değerlendirerek şöyle devam etti:

"Sayın Özhaseki Genel Sekreter olarak zamanında kendi çalıştığı birini atıyor. Daire başkanları ve belediye personelleriyle toplantılar yapılıyor.

Ama hangi sıfatla yapılıyor, ben bunu anlamıyorum. Sayın Özhaseki, mesai saatleri içerisinde personeli nasıl toplar? Sayın Mustafa Tuna'nın buna cevap vermesi gerekiyor. Çünkü şu andaki fiili belediye başkanı Mustafa Tuna'dır. ANFA'da bir takım oluşumlar oldu.

Seçime yönelik bir takım provokasyonlar yapılacağına dair duyumlar var. Bunlar basında yer almasına rağmen yine Mustafa Tuna'dan hiçbir açıklama gelmedi.

Hatta garip bir şekilde dün akşam Sayın Mustafa Tuna'ya bundan sonra hiçbir şekilde belediye işlerine karışmaması yönünde talimat geldiğine dair mesaj geldi. Gerçeklik payı var mıdır, bilemiyoruz. Sayın Mustafa Tuna'nın bu konuda açıklama yapması toplumu rahatlatır.

Büyükşehirin işlerini sanki Özhaseki idare ediyormuş gibi bir durum var. Bu demokrasi açısından ne anlama gelir bakmak lazım.

Benim böyle belediyenin içine girip yönetmek gibi bir imkanım nasıl olamıyorsa, rakibin de imkanının olmaması lazım. Belki de şimdiden kadro değişikliği yapıp biz kadro değişikliği yapmadık demeyi düşünüyorlar ama maalesef, buna imkan bulamayacaklar çünkü seçimi kaybedecekler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber