Hücre evinde yakalanan FETÖ sanığına hapis cezası

Adana'da FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalanan sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 18:25, Son Güncelleme : 11 Şubat 2019 18:26
Hücre evinde yakalanan FETÖ sanığına hapis cezası

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalanan sanık 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Erdoğan Yılmaz, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Yılmaz savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Yılmaz'ın, örgüt mensuplarınca "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde yakalanması ve dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yılmaz'ı ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber