MEB Personel Genel Müdürlüğü, 3500 4/C'liyi Aldatıyor mu?

Kadrolu memur almamak için başlatılan 4/B ve 4/C gibi uygulamalar derin yaralar açmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere son olarak MEB, Danıştay kararını gerekçe göstererek 3500 4/C'linin sözleşmesini fesih etmişti. Ancak gelen tepkiler nedeniyle Bakanlık Personel Genel Müdürü Remzi Kaya imzasıyla yayımlanan açıklamada 119 sayılı kararda belirtilen 4/C'li öğretmenlerin 4/B'ye geçirileceği belirtilmiştir. Ancak, Bakanlık şuana değin ikinci bir açıklama yapmadığı gibi Bakanlık sitesinde yer alan açıklamayı da kaldırmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 09:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'nın 22 Haziran tarihinde yaptığı ve "Söz konusu yargı kararıyla görevlerine son verilen kısmi zamanlı geçici öğreticilerin bu mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, bunlardan Talim Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararında belirtilen kadrolu ve sözleşmeli öğretmenliğe atanma şartlarını taşıyanlar, Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik tarafından verilen talimat gereğince 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir'' ifadelerinin ne anlam taşıdığının açıklıkla dile getirilmesi gerekmektedir.

Yapılan açıklama nedeniyle 3500 4/C'li öğretmen umutlanmış olup, bunun sorumluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bakanlık internet sitesinden söz konusu açıklamanın kaldırılması çözüm değildir. Bakanlık yetkililerinin, özellikle de Personel Genel Müdürlüğünün, Bakan Çelik ile görüşerek konuya son noktayı koyması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber