Uzunkaya: Yeteri kadar personel planlaması yapıldı

Emniyet Genel Muduru Celal Uzunkaya: - "Oy kullanılacak binalara, gidis ve gelis guzergahlarında ve bu binaların cevresinde meydana gelebilecek herhangi bir olay icin yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekiplerimiz gorevlendirilecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 21:21, Son Güncelleme : 11 Şubat 2019 21:37
Uzunkaya: Yeteri kadar personel planlaması yapıldı

Emniyet Genel Muduru Celal Uzunkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanılacak binalara, gidis-gelis guzergahları ile bu binaların cevresinde meydana gelebilecek herhangi bir olaya müdahale icin yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekibi görevlendirileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunkaya, Turkiye Polis Radyosu'nda canlı yayınlanan "Emniyet Saati" programına konuk olarak, yerel seçimler dolayısıyla alınan guvenlik onlemleri hakkında bilgiler verdi.

Uzunkaya, seçim güvenliği kapsamında, 285 bin 284 emniyet personeli ile Jandarma Teskilatından 189 bin 80, Sahil Guvenlik Komutanlıgından 6 bin, diger kurum ve kuruluslardan 72 bin 791 personel olmak uzere toplam 553 bin 95 personelin gorev alacağını belirtti.

Emniyet Genel Mudurlugu olarak merkez ve tasra teskilatında 31 Aralık 2018 itibarıyla Secim Koordinasyon Merkezlerinin kuruldugunu anlatan Uzunkaya, Istihbarat, Guvenlik ve Terorle Mucadele Dairesi baskanlıkları tarafından secim guvenligine yonelik olası bir teror tehdidine karsı teror orgutleriyle ilgili risk ve tehdit analizlerinin tamamlandıgını ifade etti.

Uzunkaya, "Secim gunu oy kullanılacak kapalı alanlarda yeteri kadar personel planlaması yapıldı. Oy kullanılacak yerlerde oy verme saatinden makul bir sure once gorevli personelimiz tarafından her turlu olumsuzluk ihtimaline karsı supheli paket, poset ve bomba araması yapılacaktır. Oy kullanılacak binalara gidis ve gelis guzergahlarında ve bu binaların cevresinde meydana gelebilecek herhangi bir olay icin yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekiplerimiz gorevlendirilecektir." bilgisini paylaştı.

Oy verme islemleri sonrasındaki onlemlere de değinen Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Sandık mahallinde gorevli personelimiz, sandık cevresinde gerekli guvenlik tedbirleri almakla yukumludur. Oy torbalarının nakli, alternatif guzergahları da belirleyerek gorevli personelimiz nezaretinde yapılacak ve gerektiginde zırhlı araclar ve helikopterlerden istifa edilerek guzergah uzerinde trafigi aksatacak hicbir seye musaade edilmeyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber