Zuckerberg'den WhatsApp itirafı

Facebook'un CEO'su Zuckerberg'den yıllar sonra WhatsApp'ın 19 milyar dolara satın alınması ile ilgili bir açıklama geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2019 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Zuckerberg'den WhatsApp itirafı

Sosyal medya devi Facebook, 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı bünyesine katmıştı.

Rekor satın alma ile ilgili yıllar sonra Facebook'un CEO'su Zuckerberg pazarlık süreci ile ilgili ilginç bir detay paylaştı.

Pazar günü CNN International'dan Laurie Segall'a konuşan Zuckerberg, WhatsApp'ın kurucularından Jan Koum ile satın alma görüşmesi sırasında yaşadıkları gerginliği köpeği sayesinde aştıklarını söyledi

Mülakatta "Köpeğin benim gizli silahım" ifadesini kullanan Mark Zuckerberg, 5 yıl önceki rekor satın alma sırasında yaşanan olayı şu sözler ile anlattı:

"Oldukça gergin bir andı. Jan düşünmek için zaman istedi. Tam o anda köpeğim Beast içeri girdi ve jan'ın kucağına atladı ve buzlar eridi."

Facebook 2012 yılında 1 milyar dolara Instagram'ı 2014 yılında 19 milyar dolara WhatsApp'ı satın alarak sosyal medya devi lakabını kazandı.

FACEBOOK'TA YAPRAK DÖKÜMÜ

Mark Zuckerberg'in WhatsApp'ı ve Instagram'ı satın alırken bu platformları özerk olarak bırakacağının sözünü verdiği biliniyordu. Ancak son yıllardaki adımlar ve sosyal medya devinin önde gelen isimlerinin birer birer gemiden ayrılması bu politikanın değiştiğine dair en net kanıt olarak görülüyor.

Facebook'taki yaprak dökümü 2017 yılındaki WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton'un istifası ile başlamış, onun ardından WhatsApp'ın bir diğer kurucusu olan Jan Koum Mayıs ayında gemiyi terk etmişti.

Geçtiğimiz ay Instagram'ı kuran ve Facebook'a satışından sonra da uygulamanın başında kalan iki isim olan Kevin Systrom ve Mike Krieger Facebook'tan ayrılma kararı aldı. İkili her ne kadar ayrılık nedenini "Merakımızı ve yaratıcılığımızı keşfetmek için ayrılıyoruz" şeklinde açıklasa da Facebook ile bir süredir fikir ayrılığı yaşadıkları basına yansıyordu.

Facebook'tan istifa eden son isim ise sosyal ağın 2014'te satın aldığı sanal gerçeklik şirketi Oculus'un kurucusu Brendan Iribe oldu. İribe'nin ayrılık nedeninin de "fikir ayrılığı" olduğu konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber