76 ildeki FETÖ operasyonunda gözaltı işlemleri devam ediyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yapılan gözaltı işlemleri yurt genelinde devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 11:14, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 12:52
76 ildeki FETÖ operasyonunda gözaltı işlemleri devam ediyor

Samsun'da 32 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Samsun emniyetince yürütülen operasyonda 32 zanlı gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2010'da yapılan Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'nda FETÖ üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek bunları örgüt mensuplarına verdikleri tespit edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Samsun, Trabzon, Ordu, Tokat, Sivas, Tekirdağ, Kocaeli, Hatay ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Öte yandan KOM şube ekipleri Ordu, Sivas, Diyarbakır, Amasya, Bursa, Sinop, Erzurum, Elazığ, Ankara, Batman, Tokat ve Kayseri'den aranan 18 şüpheliyi de Samsun'da yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin aktif görevde ve ihraç edilen komiserlerden oluştuğu öğrenildi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Kamu kurumları aleyhine dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İzmir'de 18, Manisa'da 18, Denizli'de 14, Aydın'da 6 ve Uşak'ta 2 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve 2010'daki Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'nda FETÖ üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek bunları örgüt mensuplarına verdiklerinin tespiti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de 28, Denizli'de 14, Manisa'da 20, Aydın'da 7, Uşak'ta ise 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda İzmir'de 18, Manisa'da 18, Denizli'de 14, Aydın'da 6 ve Uşak'ta 2 zanlı gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Tekirdağ

Ankara merkezli 76 ilde FETÖ operasyonları kapsamında ise 7 komiser yardımcısının gözaltına alındığı öğrenildi.

Van

Van merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 28 zanlı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca "2010'daki Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı'nda FETÖ/PDY üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek bunları örgüt mensuplarına verme, terör örgütüne üye olma, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarına yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında 6'sı aktif, 34'ü meslekten ihraç 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedilen açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince Van, Ankara, İstanbul, Antalya, Kocaeli, Kayseri, Çankırı, Yozgat, Kütahya, Manisa, Hatay, Yalova, Bayburt, Bolu, Sakarya, Nevşehir, Tekirdağ, Mersin, Çorum, Bursa, Gaziantep, Denizli ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda 28 şüphelinin gözaltına alındığı, 3 firarinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği, 9 kişinin ise tutuklu olduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

ADANA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 2010'daki komiser yardımcılığı sınavına yönelik yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 35 şüpheliden 13'ü Adana'da olmak üzere 29'u yakalandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, 3 şüphelinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yine FETÖ soruşturması kapsamında başka Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından hakkında yakalama kararı verilen 20 şüpheliden 19'u gözaltına alındı.

ARTVİN

Ankara merkezli bu sabah yapılan FETÖ Operasyonu kapsamında aralarında Artvin'in de bulunduğu 5 ilde 6 FETÖ mensubu gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Artvin KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgütün Faaliyeti Çerçevesinde Resmi Belgede Sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Nitelikli Dolandırıcılık soruşturmaları kapsamında '2010 yılı Komiser yardımcılığı' sınav sorularını sınavdan önce FETÖ örgütü mensuplarına veren ve Komiser Yardımcılığı sınavını kazanan örgüt mensubu şüphelilere yönelik yapılan çalışma kapsamında Ankara, Ağrı, Erzurum, Trabzon ve Tekirdağ olmak üzere 5 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Operasyon sonucunda 6'sı daha önceden ihraç olan biri ise halen daha aktif görevde olan komiser yardımcısı şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltı kararı verilen 6 şüpheli yakalamış olup 1 şüpheli hakkında ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Şüpheliler hakkında soruşturma işlemleri Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından devam etmektedir" denildi

Bursa

Bursa KOM ekipleri, 2010 yılında yapılan komiserlik sınavında FETÖ iş birliğiyle usulsüzlük yaptıkları tespit edilen 27 komiser yardımcısını gözaltına aldı.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında yapılan komiserlik sınavında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın o dönem emniyet içerisindeki yapılanması tarafından usulsüzlük yapıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti. KOM ekipleri, 2010 yılında yapılan sınavlarla göreve başlayan komiser yardımcılarını mercek altına aldı. Yapılan araştırmalarda örgütle bağlantılı olarak sınavda usulsüzlük yaptıkları tespit edilen 6'sı faal görevde 21 FETÖ şüphesiyle ihraç edilen toplam 27 komiser yardımcısı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler ilk işlemleri için KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin buradaki işlemleri devam ediyor.

Bursa, Çanakkale ve Bilecik'te 33 zanlı yakalandı.

Soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerinin, 2010'da yapılan Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'nda yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek, bunları örgüt mensuplarına verdikleri tespit edildi.

Bursa'da 6'sı halen görevde bulunan, 21'i daha önce ihraç edilmiş 27 komiser yardımcısı yakalandı.

Çanakkale'de biri önceden ihraç edilen iki komiser yardımcısının, Bilecik'te ise 4 komiser yardımcısının gözaltına alındığı öğrenildi.

Adana'da 48, Osmaniye'de 20, Hatay'da 18 ve Mersin'de 12 şüpheli yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen 2010'daki Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı'na yönelik soruşturması kapsamında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 35 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Zanlılardan 29'u gözaltına alındı, 3'ünün ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Diğer illerin başsavcılıkları tarafından haklarında yakalama kararı çıkarılan 20 şüpheliden de 19'u yakalandı.

Kentte operasyonlar kapsamında gözaltı sayısı toplam 48 oldu.

- Üç ilde 50 gözaltı

Hatay'da hakkında gözaltı karar verilen 22 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zanlılardan 18'i gözaltına alındı, 4'ünün ise cezaevinde olduğu tespit edildi.

Osmaniye'de de 21 zanlıdan 20'si yakalandı, birinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Mersin'de ise 14 zanlıdan 12'si yakalandı.

Adreslerinde bulunamayan şüphelileri arama çalışmaları sürüyor.

1112 zanlıdan 641'i yakalandı

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2010'daki Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'nda FETÖ üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara erişerek, bunları örgüt mensuplarına verdiklerinin tespiti üzerine 76 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, şu ana kadar 641 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerince yürütülen operasyonun devam ettiği, adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 1112 kişiden 143'ünün başka FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunduğu, 130'unun ise görevde olduğu öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerin isimlerinin, 2010'daki sınava ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuyla belirlendiği, zanlıların tamamının bu sınavın iptal edilen 13 sorusuna da doğru yanıt verdiği tespit edildi.

Şüphelilerden 952'sinin isimlerinin gizli tanık "Garson"dan ele geçen SD kartta "kırmızı kod" ile yer aldığı kaydedildi.

Operasyonun hazırlıklarının bir süredir devam ettiği, bu kapsamda her ilden bir emniyet görevlisinin Ankara'ya çağrıldığı ve bu kişilere soruşturmaya ilişkin bilgi verildiği belirtildi.

Bu operasyonla, 2010'daki Polislikten Komiserliğe Geçiş Sınavı'na ilişkin soruşturmanın büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.

- Devlete sızmak için sınavları kullandılar

FETÖ'nün devlete sızmak için sınavları nasıl kullandığına ilişkin tespit ve değerlendirmeler, Polis Akademisi tarafından hazırlanan "Yeni Nesil Terör: FETÖ'nün Analizi" raporunun "FETÖ'nün Devlete Sızma Mekanizması Olarak Sınavlar" bölümünde de yer almıştı.

Muğla'da 4 zanlı gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 2010'daki Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı'na ilişkin 76 ilde başlatılan soruşturma kapsamında Muğla'da 4 şüpheli yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen 2010'daki Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı'na yönelik FETÖ soruşturması çerçevesinde, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 3'ü meslekten ihraç edilen 4 komiser yardımcısı gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber