Kılıçdaroğlu, Kartal'daki binayı yapanı açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kartal'daki binayla ilgili, "O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin" dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 14:06, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 14:44
Kılıçdaroğlu, Kartal'daki binayı yapanı açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Biz bu ülkenin insanları olarak, haksızlığa uğramış bütün insanları bir araya gelmek zorundadır. Eğer biz mazlumların hakkını koruyacaksak bir arada olmak zorundayız.

Eğer insanlar haksız yere üniversitelerden atıldıysa, haksız yere hapishanelerde tutuluyorsa bunlara sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir.

Bizler, ister bu salonda olun, nerede olursanız olun ortak ses çıkarmak zorundayız! Mazlumun hakkını savunmak zorundayız! Savunduğumuz zaman bu ülkeye barış, huzur, bereket gelir.

Adaleti söyledim, adalet için yürüdüm, benim için mi hayır! Hepimiz için, 82 milyonun hakkı için yürüdüm. Eğer bir insan haksızlıkla karşı karşıyaysa, siz de sessiz kalıyorsanız dilsiz şeytan olursunuz. Biz asla ve asla dilsiz şeytan olmayacağız.

Zulme karşı mücadele etmek adaleti savunmak için mücadele etmek bizim görevimiz. Biz bunların yaptığı gibi ülkeyi yönetmek istemiyoruz, birileri bir şey söyleyecek, söylediği doğruysa ona uyacak. Eğer birilerinin talimatıyla diğerleri sessiz kalıyorsa işte onların adı dilsiz şeytandır. Onları biz öyle tanımlıyoruz.

Bizleri izleyen yurttaşlarıma, hangi kimlikten olursa olsun, yeter ki gönülleri adaletten yana olsun, birlikte yaşamaktan yana olsun... Onları sizler adına yürekten kucaklıyorum.

BİR DE İFTİRA ATIYORLAR

Bina elbette yapılır, binayı yaparken kuralına uygun yapacaksın! Deprem olsa kimbilir kaç bina daha yıkılacak! 99 depreminin üstünden 21 yıl geçti. 21 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İmar affı çıkardılar... İmar affını sağlam binaya çıkar! Tescilli tabut haline getirdiler.

Bunları İstanbulluların bilmesi lazım. 25 yıldır İstanbul'u yöneteceksiniz. Ve İstanbul'da binalar deprem olmadan yıkılacak. Bir de iftira çıkardılar; Hayır, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz bütün gün oradaydı!

21 yılda bir ülke baştan inşa edilir. Bunun vebali de günahı da bu yönetimin boynundadır. Hiç kimse unutmasın, bunun vebali o yönetimin boynundadır.

HELİKOPTERLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Dün 4 askerimiz şehit oldu dünkü helikopter kazasında. Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu marka helikopterle ilgili, bu üretim helikopterle ilgili şunu söylememiz lazım: Bunların yeniden gözden geçirilmesi lazım.

Adaletten bahsettik, adalet nedir biliyor musunuz? Adalet komşunun evinde yangın çıkarsa suyla yangını söndürmeye gitmektir.

Benim başıma gelmesini istemediğim bir olay, düşüncesini beğenmediğim bir kişinin başına gelirse onun yanında olmak zorundayım. Adalet budur.

İHVAN ÜYESİNİ MISIR'A TESLİM ETTİLER

Karar Gazetesi 6 Şubat'ta bir haber verdi. Hüseyin diye birisi, İstanbul'a geliyor, güvenlik güçleri alıyorlar Mısır'a teslim ediyorlar. İdamla yargılanıyor.

Ben insanların hakkını, hukukunu savunmak zorundayım. Şu anda işkence gördüğü söyleniyor. Eğer bir kişi idamla yargılanıyorsa Türkiye Cumhuriyeti onu göndermez.

Karar Gazetesi manşete taşıyınca dediler ki biz bunu sehven göndermişiz. Bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi? Ve iktidar kanadından bir ses yok. Kabak polislerin başına patladı.

MANSUR YAVAŞ...

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir adayımız. Ankara'nı Beypazarı ilçesinde belediye başkanıydı. Ankara'nın en önemli kentlerinden birisi haline getirdi. Şimdi Ankara'yı yeniden bölgenin en önemli kentlerinden birisi haline getirecektir. Orayı bir kültür, sanat, eğitim ve tarım kenti haline getirecektir. Ve Mansur Yavaş Mustafa Kemal'in izinden yürüyerek Ankara'yı gerçekten de kurtuluşun başkenti haline getirecektir.

Yerel yönetimlerde ne yapacağız açıkladım Bütün temsilcilerimiz 12 maddeyi ezberleyecek. Biz ne yapacağız, biz kazandığımız her yerde her belde de hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

CHP dışındaki belediyelerde çalışan asgari ücretli kardeşlerimize sesleniyorum bizim belediyelerimizde asgari ücretlilere 2 bin 200 lira veriyoruz. 31 Mart'ta oyunu gel sen de CHP'ye ver maaşını ondan sonra 2 bin 200 lira olarak al.

Çalışıyorsa herkes başımızın üstüne, kimsenin ekmeği ile oynanmayacak bunun da garantisi benim hangi görüşten olursanız olun.

Yeşile düşmanlar çocukların oynaması için yer yapmıyorlar, şehir de yaşayıp da ağaç görmeyen insan olabilir mi? İstanbul'a bakıyorsun her yer beton, çıkmışlar diyorlar biz İstanbul'a ihanet ettik, şimdi de ihanet edeceğiz diye oy istiyorlar. İstanbul'un trafik sorununu çözemeyiz diyorlar, e niye o zaman oy istiyorsun. Merak etmeyin Ekrem İmamoğlu hepsini çözecek.

İYİ Parti ile bir işbirliği, Saadet Partisi ile de bir dirsek teması yaptık her ikisine de minnettarım.

Bizim insan olarak mazlumun yanında adaletten yana olmak istediğimizi söyledim. Bu bizim kültürümüzde var. Geçen grup toplantısında Fettah Tamince'den bahsettim.

Bu beyefendi 17-25 Aralık'tan sonra Pensilvanya'ya gittim diyor, Bank Asya'ya para yatırdım diyor. Buna dokunan var mı, yok! Bununla ilgili çok sayıda kişiler bunun Gülen cemaatinin bir unsuru olduğunu söylüyorlar. Bu adam nasıl oluyor da dışarıda nasıl oluyor da askeri öğrenciler Kanun Hükmünde Kararname ile atılanlar içeride...

Örgüte ait olduğu söylenen üniversitelerin tamamı kapatıldı. Ama Fettah Tamince'nin üniversitesi kapatılmadı sadece ismi değiştirildi. Nasıl oluyor bu geçen sordum.

Dün de Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışında bu beyfendiye ihale verdiler, Erdoğan ile aynı karede. Fettah Tamince'yi ben mi koruyorum o mu koruyor. Parası pulu var diye yanına alıyorsun. Rıza Sarraf'ı da oturtmuştu protokol masasına şimdi de Fettah Tamince'yi oturtuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber