İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'li Özdemir: Bu teklif ile işsizlik artacak

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir: - "Maden Kanunu teklifi kriz koşullarında faaliyet gösteren maden işletmecilerine ceza vermeyi öngörmektedir. Bu teklif ile işsizlik artacak, madencilik sektöründe birçok sorun yaşanacaktır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 21:15, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 21:29
CHP'li Özdemir: Bu teklif ile işsizlik artacak

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, "Maden Kanunu teklifi kriz koşullarında faaliyet gösteren maden işletmecilerine ceza vermeyi öngörmektedir. Bu teklif ile işsizlik artacak, madencilik sektöründe birçok sorun yaşanacaktır." görüşünü savundu.

TBMM Genel Kurulunda Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Özdemir, maden sektörüne teşvik verilmesi gerekirken, ceza öngören bir yaklaşımın olduğunu savunarak, "Kanun teklifi kriz koşullarında faaliyet gösteren maden işletmecilerine ceza vermeyi öngörmektedir. Bu teklif ile işsizlik artacak, madencilik sektöründe birçok sorun yaşanacaktır." dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, teklifte madenlerin yağmalanmasının hedeflendiğini öne sürerek, "Planlı hedeflerle hukuki bir metin ortaya konulmalıydı. Milli çıkararımız gözetilmemiş ve kamu yararı hedeflenmemiştir. Madenlerimiz milletin ortak malıdır, iç ve dış zümreye peşkeş çekilemez." diye konuştu.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla İstanbul'daki basın açıklamalarının engellendiğini iddia etti.

Tiryaki, Ankara dışından gelen seçmenin Kazan gişelerinde önlerinin kesildiğini ve bu kişilerden bazılarını özel arabasıyla aldığını, arabasındaki vatandaşların kimliklerinin kontrol edildiğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber