İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'AK Parti Türkiye'nin en büyük kitle partisidir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: - "(AK Parti'nin adayları) Bu kişilerin belediye çalışanı olmaması, milletvekilleriyle ve yöneticilerimizle yakın akrabalıklarının olmaması önemli bir husus. Kadın ve genç üye konusunda hassasiyetimiz var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 22:12, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 22:31
'AK Parti Türkiye'nin en büyük kitle partisidir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterecekleri kişilerin belli kriterlere sahip olması gerektiğini belirterek, "Bu kişilerin belediye çalışanı olmaması, milletvekilleriyle ve yöneticilerimizle yakın akrabalıklarının olmaması önemli bir husus. Kadın ve genç üye konusunda hassasiyetimiz var." dedi.

Çelik, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında partisinin Aksaray teşkilatını ziyaret etti.

Seçimlerle Türkiye'de çok önemli değişimlerin gerçekleşeceğini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesiyle vatandaşın siyasi hayatta doğrudan özne olması ve doğrudan siyasi hayatın sahibi olması şeklindeki husus gerçekleşmiş oldu. Bizim açımızdan çok partili hayata geçmek nasıl bir devrim ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesi de aynı şekilde bir devrimdir."

Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasal alanın sahibinin ve öznesinin vatandaş olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Çok partili hayata geçmekle birlikte halkın iradesinin sandığa yansıması, sandığa yansımasının da iktidara yansıması şeklindeki denklem Türk siyasi hayatına yerleşmiştir. Fakat zaman içerisinde görüldü ki halkın iradesi sandığa yansısa bile sandıktan sonra iktidarlar çıksa bile koalisyonlarla birtakım askeri vesayetle yargı vesayeti gibi unsurlarla vatandaşın koyduğu irade zayıflatılabiliyor ya da çalınabiliyor. Bunun önüne geçmek için sistem düzeyinde bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu sistem düzeyindeki düzenleme de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapıldı. Böylece siyasal alanın sahibinin ve öznesinin vatandaşımız olduğu şeklindeki prensip, sistem düzeyinde de hayata geçirilmiştir."

- "AK Parti Türkiye'nin en büyük kitle partisidir"

Partisinin aday gösterdiği kişilerde belli kriterlerin bulunması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Genel merkezimizin koyduğu kriterler var. AK Parti'nin ahlaki ölçülerine uygun olması gerekiyor. Bu ölçülere uygun olanlar içerisinden, o şehrin demografik yapısının temsiliyeti noktasında güçlü bir listenin hazırlanması ve toplumda karşılığı olan isimlerin daha güçlü bir şekilde listelerde yer alması önemli bir husus. Bu kişilerin belediye çalışanı olmaması, milletvekilleriyle ve yöneticilerimizle yakın akrabalıklarının olmaması önemli bir husus. Kadın ve genç üye konusunda hassasiyetimiz var. AK Parti Türkiye'nin en büyük kitle partisidir. Dünya çapında marka olmuş bir partidir. Siyaset literatürüne girecek kadar üst üste seçim kazanan bir partidir. Dünya genelinde iktidarda olan partiler kan kaybederken muhalefet partileri yükselişe geçiyor ancak AK Parti iktidarda olduğu dönemde sürekli güç kazanan bir parti olmuştur. Bunun sebebi AK Parti'nin herhangi bir zorlamaya ihtiyaç duymaksızın toplumdan gelen taleplere doğru bir şekilde karşılık vermesi ve toplumdan gelen değişim taleplerine öncülük edebilmesidir. Siyasetin tanımı ve amacı da budur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber