İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/C'li Kur'an Kursu öğreticilerinin feryadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4C Lİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNİN FERYADI

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı gereğince 657 sayılı devlet memurları kanununun 4/C maddesine tabi olarak görev yapan sözleşmeli kısmi zamanlı Kur'an Kursu öğreticisi olarak görev yapmaktayız.

Aynı işi yaptığımız halde hatta bazen onlardan daha da başarılı olduğumuz söylenir iken, kadrolu öğreticiler 950 ? 1050 ytl maaş artı 200 ? 250 ytl ek ders ile toplam 1.250 ? 1.300 YTL maaş alıyorlarken bizler 500 ? 600 ytl arasında 4/C ye göre maaş almaktayız ve yılda 10 ay kadar çalışabilmekteyiz. Bu son derece haksız ve adaletsiz bir uygulamadır. Aynı iş ama farklı ücret. Bizler zaten yıllardır mağdur olduk. Bari bundan sonra fırsat eşitliğinden istifade edip eşit işe eşit ücret almak istiyoruz.

4/C maddesine göre SSK lı olarak çalıştırılıyoruz. ama yıllık sigortalı çalıştığımız gün sayısı ortalama 90 ? 100 gün arasındadır. Neden çalıştığımız gün sayısınca SSK lı olamıyoruz emeklilik hakkımızda yok. Çünkü bu primlerle yaklaşık 100 yıl çalışacağız ki emekli olabilelim. Buna insan ömrü bile kifayet etmez. Tazminat hakkımız yok, emekli ikramiyesi yok, tam rapor hakkımız yok. Bu nasıl adalet

En son yapılan sözleşmeli 4/C personel ile ilgili dağılım son derece adaletsiz olmuştur. Şöyle ki atanacaklarda aranan birinci şart ilahiyat fakültesi mezunlarından olmuştur. Bir kaç kişi dışında ilahiyatta okuyamayanlar ya başörtüsü mağduru olduklarından veya maddi imkânsızlıklarından veya kazanamadıklarından dolayı okuyamamışlardır. Memlekette ilahiyat fakültesi mezunları ile imam-hatip okulu mezunlarının sayılarını kıyasladığımız zaman adaletsiz uygulama aşikâr ortaya çakacaktır. ÖSYM'nin yaptığı gibi keşke her alanın kontenjanı ayrı ayrı belirtilse idi. (ilahiyat+hafız), ilahiyat, (ilahiyat ön lisans+hafız), ilahiyat ön lisans, (İHL+hafız). İHL gibi. En son yapılan Diyanet İşleri Başkanlığının ilanında ise 2500 kişi sözleşmeli Kur'an Kursu öğreticisi alınıyor ancak biz çalışan 4 C lilere müracaat hakkı bile tanınmıyor. yoksa bizler bu memleketin üvey evlatları mıyız. Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuya açıklık getirilmesini istiyoruz.

Kaldı ki fakülte mezunu arkadaşlar öğretmenlik hakkını eldi edince yine gidecektir. Kur'an Kurslarındaki hizmet gönüllü ilahiyat mezunları ve imam-hatip lisesi mezunları tarafından devam edecektir. Memleketimizin diğer kurumlara göre daha hassas ve stratejik konumda olan kurumları vardır. Olmazsa olmazlardandır. asker, emniyet gibi. Bu kurumlara ilave olarak Diyanet İşleri Başkanlığı da önemli ve hassas kurumlardan birisidir. Diyanette çalışan 4 C li görevliler olarak çalıştırılmamız bizlere hiç hoş gelmiyor. Bari bizlere hiç olmazsa Diyanet İşleri Başkanlığınca en son ilan edilen 4 B kadrolarına müraccat etme hakkı tanıyın. Kur'an Kursları önemli kurumlardandır. Eğer buralara yeteri kadar önem ve personel verilmez ise geçmişte çok yaşadığımız gibi bunlar özel cemaatler tarafından bu boşluğun doldurulması ihtimali çok yüksek olacaktır. kanaatindeyiz.

Ülke genelinde sözleşmeli birçok personelin kadroya alındıklarını duyuyor ve takip ediyoruz. 215.000 sözleşmeli işçi alımı, milli eğitimden kadroya geçenler gibi. işte bizlerde bu haktan istifade edip vekil imam-hatiplerin kadroya alındıkları gibi yapılacak ufak bir çalışmayla kadroya geçmemiz hususunda sizlerden yardım bekliyoruz. Bu olamaz ise 4 B Statüsüne geçmek istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber