Ankara Büyükşehir ile Çankaya belediyesi arasında çöp savaşı çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ÇANKAYA BELEDİYESİ ARASINDA ÇÖP SAVAŞI

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK DAİRE BAŞKANI HATİPOĞLU:

- "SAYIN ERYILMAZ YAPTIĞI AÇIKLAMA İLE KAMUOYUNU YANILTIYOR"

- ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ERYILMAZ:

- "BUNU BEN DEĞİL BİLİM SÖYLÜYOR"

(FOTOĞRAFLI)

TAHİR SARIKAYA

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında çöp tartışması başladı. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın 'Mamak Çöplüğü'nden kaynaklanan sızıntı yeraltı ve göllere karışıyor' şeklindeki sözü üzerine Büyükşehir Belediyesi Eryılmaz'ı 'vatandaşı yanıltmakla suçladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Hatipoğlu, düzenlediği basın toplantısında Eryılmaz'ın bu sözleri karşısında vatandaşlara yanlış bilgi vermekle suçladı. Hatipoğlu, "Sayın Eryılmaz ya bu işi bilmiyor ya da doğrudan konuşuyor. Kendisi eğitim insanı ama bu işin eğitimi hiç bilmiyor. İdeolojik yaklaşarak Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetini engellemeye çalışıyor. Eryılmaz, bu açıklaması ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarına saygısızlık yapmıştır. Açık bir şekilde yalan ve

iftira ile bizleri üzmüştür" diye konuştu.

Bunun üzerine İHA'nın sorularını cevaplayan Eryılmaz, "Yaptığı bu açıklama karşısında bunu bilim söylüyor. Büyükşehir Belediyesi yıllardan beri Mamak çöplüğünü düzgün bir hale getiremedi" diye konuştu.

Hatipoğlu, açıklamasında Ankara'ya hakim olan rüzgarın Mamak ve Çayyolu rüzgarı olduğunu hatırlatarak, şu anda Mamak çöplüğünün çok temiz olduğunu söyledi. Hatipoğlu, bu bölgede oturan vatandaşların geçtiğimiz yılarda Mamak çöplüğünden şikayetçi olduklarını, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile birlikte burayı piknik yapılabilir hale getirdiğini kaydetti. 2 tane ayrıştırma tesisi yaptıklarını öne süren Hatipoğlu, "Mamak ve Sincan ilçelerine 2 tesis yaptık. Çöplüğün altında bulunan çöpü

elektirik çıkarıyor. Bunu bedel karşılığı para ile satıyoruz. Yılda 20 bin konutun elektiriğini karşılıyoruz. Yıl sonunda bu sayıyı 45 bine çıkaracağız. Getirilen çöpler kontrollü olarak geliyor" dedi.

Daha sonra Hatipoğlu basın mensuplarına çöp ayrıştırma merkezini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber