TTB: Sağlık ocaklarını ücretsiz yaptık diyen AKP takiyye yapıyor

Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği, ?sağlık ocaklarını ücretsiz hale getirdik? diyen AKP hükümetinin takiyye yaptığını öne sürdü.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir genelgeyle sağlık ocakları ve diğer birinci basamak sağlık kurumlarınca verilen sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ilan ederek takiyye yapmaya devam ettiği belirtildi.

?Kuruluşundan bu yana ücretsiz sağlık hizmeti veren sağlık ocaklarına iktidarı döneminde ?yazar kasa' sokarak sağlık hizmetini paralı hale getiren, 2 YTL ile başlattıkları muayene ücretini yıllar içinde 9,5 YTL'ye çıkaran AKP, seçim öncesi kendi uygulamasını kaldırarak vatandaşa birinci basamak sağlık hizmetlerini ücretsiz hale getirdiklerini söyleyerek, yanıltmaya ve kandırmaya devam ediyor? denilen açıklamada, genelgenin üzerinden henüz birkaç gün geçmesine rağmen yazar kasa ve diğer evrakları teslim etmeye giden sağlık ocağı doktoruna, sağlık müdürlüğünde görev yapan Maliye yetkililerinin 1 Temmuz öncesi ücretsiz baktığı hastaların parasını tahsil edeceklerini söyledikleri kaydedildi. Açıklamada, ?Sağlık ocaklarını ücretsiz hale getirdik diyen popülist anlayış, ?yoksul vatandaştan neden ücret almadın' diye doktordan hesap soruyor? denildi.

Türkiye'nin her bölgesinde, en ücra köşelerinde hizmet veren 6 bin 300 sağlık ocağının AKP iktidarından önce nasıl ücretsiz sağlık hizmeti veriyorsa AKP iktidarına rağmen hastalarına ücretsiz sağlık hizmeti vermeye devam ettikleri ifade edilen açıklamada, ?Hastalarına ücretsiz sağlık hizmeti vermek suç teşkil ediyorsa bütün sağlık ocakları bu suçu işlemiştir? denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

?Bu bağlamda samimiyetsizliği açığa çıkan AKP iktidarını bütün sağlık ocaklarına ücretsiz hasta baktığı için soruşturma açmaya davet ediyoruz. Ama bilsinler ki, sağlık ocakları bu suçu işlemeye devam edecektir. Sağlık alanında yaşanan bu son takiyye girişimi de göstermiştir ki, AKP sağlık gibi bir sosyal hizmet alanını, seçim malzemesi olarak kullanabilmektedir. İnsanların acılarını bile oya dönüştürme gayretleri ile özeleştirmeye devam ettikleri sağlık hizmetlerini seçim öncesi ara vererek bunu kendi iktidarlarının bir hizmeti sunmaya çalışarak küçük kasaba politikacısı kurnazlığına soyunmaktadırlar. Ama yine kendi iktidarlarının bir başka bakanlığı ile bu ikiyüzlülük ortaya konulmakta, takke düşüp kel görünmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber