Ankara-Sivas arası hızlı trenle 2 saate inecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, "Çağdaş Türkiye'ye çağdaş eğitimle ulaşılır. Eğitim olmadan çağdaş düzeyi yakalamak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak mümkün değildir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere uçakla Sivas'a gelen Bakan Yılmaz'ı Sivas Havaalanında Vali Veysel Dalmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

Buradan Akıncılar ilçesine geçen Yılmaz, Kaymakam Gökmen Çiçek, AK Parti Sivas milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç, bazı daire müdürleri ve vatandaşlarca karşılandı.

Akıncılar Kaymakamlığını ziyaret eden Yılmaz, daha sonra ilçede bu yıl yapımı tamamlanan 12 derslikli Türk Telekom Lisesinin açılış törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bir ülkede eğitime katkıda bulunmaktan daha hayırlı bir hizmet olamayacağını belirtti.

Türk Telekom'un 2006 yılı içinde yaptığı 35 liseden 8'incisini Akıncılar'da açtıklarını ifade eden Yılmaz, "İnanıyorum ki bu okuldan mezun olanlar da gelecekte Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olacaklar" dedi.

Çağdaş Türkiye'ye çağdaş eğitimle ulaşılabileceğini belirten Yılmaz, "Eğitim olmadan çağdaş düzeyi yakalamak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak mümkün değil. Bunlar çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkabilmenin yegane ve tek aracıdır" dedi.

Bakanlıklarının hizmet bakanlığı olduğunu belirten Yılmaz, "Amacımız vatandaşa birinci sınıf hizmet etmek. Birinci sınıf hizmeti niye veriyoruz? Demokraside insan temel unsurdur. Dolayısıyla insana hizmet etmek halka hizmet, halka hizmet de hakka hizmettir" diye konuştu.

Sivas'ta ilk 6 ay içinde 40 binin üzerinde Sivaslının hava yolunu kullandığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Altı aylık bir periyot içerisinde 40 binin üzerindeki yolcu, bin tane otobüs demektir. Bin tane otobüsü kara yollarından çektik. Trafik kazası olma riskini azalttık.

Çevre kirliliğini de önledik. İşte millete hizmet böyle olur" dedi.

HIZLI TREN

Demir yolu konusunda 1950'li yıllardan sonra çalışma yapılmadığını da ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnşallah biz Türkiye'yi gerçek demir ağlarla örme dönemini bu dönem başlatıyoruz. Ankara-İstanbul hızlı treni yapılıyor. Ankara-Konya hızlı treni yapılıyor. Ankara-Sivas hızlı treni yapılıyor. Bakanlar Kurulundan geçen hafta çıktı kamulaştırma kararı. Ankara Sivas arası 2 saate inecek. İstanbul-Sivas ne olacak? 5 saat olacak. İstanbul-Ankara 3 saat.

Ankara'dan 2 saatte Sivas'a gelinecek."

VALİ DALMAZ

Sivas Valisi Veysel Dalmaz da Akıncılar halkının artık çocuklarını Sivas ve çevre illere okutmak için göndermeyeceğini belirterek, yapımı tamamlanan lisenin ilçeye önemli katkıları olduğunu söyledi.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Emin Başer ise 2006 yılında 23 ilde 35'i okul olmak üzere 45 eğitim tesisinin yapımına başladıklarını bildirdi. Bu eğitim tesislerinin ödeneğinin 100 milyon YTL olduğunu ifade eden Başer, 2007 yılında 21 ilde 21 okul yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, diğer yetkililerle birlikte lisenin açılışını yaptı.

Yılmaz, daha sora öğrencilere kalemlik hediye etti.

Daha sonra Gölova ilçesine giden Bakan Yılmaz, burada incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber